CFR Cluj si-a aflat adversara din play-off-ul Ligii Campionilor

Vineri, 10 August 2012, ora 13:20
5749 citiri
CFR Cluj si-a aflat adversara din play-off-ul Ligii Campionilor

CFR Cluj, campioana Romaniei, va intalni formatia elvetiana FC Basel in play-off-ul Champions League, ultima dubla eliminatorie inainte de faza grupelor.

"Feroviarii" au fost repartizati in urna outsiderilor a grupei campioanelor, in cadrul tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la sediul UEFA de la Nyon, si se vor lupta cu FC Basel pentru un loc in grupele Ligii Campionilor.

Mansa tur se va disputa pe 21-22 august, in timp ce returul este programat pe 28-29 august.

Cine este FC Basel?

Fondat in 1893, FC Basel este unul dinte cele mai vechi si titrate cluburi din fotbalul elvetian, avand in palmares 15 titluri, 11 Cupe nationale si o Cupa a Ligii.

Gruparea "ros-albastra" a reusit dubla in stagiunea precedenta, cand a cucerit si al treilea titlu consecutiv in Superliga elvetiana, si este pregatita de germanul Heiko Vogel. FC Basel isi disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul St.Jakob-Park, care are o capacitate de 38.512 locuri.

Campioana Elvetiei este deja un adversar obsinuit pentru echipele romanesti, FC Basel duelandu-se cu CFR Cluj si Otelul Galati in ultimele doua editii ale Champions League.

In stagiunea trecuta, elvetienii au obtinut sase puncte in meciurile cu Otelul Galati din faza grupelor, impunandu-se cu 2-1 pe teren propriu si cu 3-2 pe National Arena. CFR Cluj si Basel s-au intalnit de doua ori in editia 2010/2011 a Ligii Campionilor, dar in faza grupelor, unde si-au impartit punctele. Ardelenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu si apoi au pierdut cu 0-1 in Elvetia.

Liga Campionilor: Programul meciurilor din play-off

Tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor din play-off-ul Champions League a fost transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Desfasurearea tragerii la sorti:

ora 13:15 - Se incheie tragerea la sorti!

INFO - Tragerea la sorti pentru faza grupelor este programata pe 30 august.

Meciurle din grupa necampioanelor:

SC Braga - Udinese Calcio

Spartak Moscova - Fenerbahce Istanbul

Malaga CF - Panathinaikos Atena

Borussia Monchengladbach - Dinamo Kiev

OSC Lille - FC Copenhaga

13:11 - Urmeaza tragerea la sorti pentru grupa necampioanelor.

Meciurile din grupa campioanelor:

FC Basel - CFR CLUJ

Helsingborgs IF - Celtic Glasgow

BATE Borisov - Hapoel Kiryat Shmona

AEL Limassol - Anderlecht Bruxelles

Dinamo Zagreb - NK Maribor

ora 13:08 CFR Cluj intalneste formatia elvetiana FC Basel!

INFO - Tragerea la sorti va incepe cu grupa campioanelor, din care face parte si CFR Cluj.

ora 13:02 - Gianni Infantino, secretarul general al UEFA, deschide ceremonia tragerii la sorti.

ora 13:00 - Incepe tragerea la sorti!

INFO - Inclusa in urna campioanelor, formatia CFR Cluj nu este cap de serie si va infrunta una dintre echipele FC Basel Anderlecht, Celtic, BATE Borisov sau Dinamo Zagreb.

Iata urnele pentru tragerea la sorti:

Grupa campioanelor

Capi de serie: FC Basel (Elvetia), Anderlecht Bruxelles (Belgia), Celtic Glasgow (Scotia), BATE Borisov (Belarus), Dinamo Zagreb (Croatia);

Outsideri: CFR CLUJ (ROMANIA), Helsingborgs IF (Suedia), NK Maribor (Slovenia), AEL Limassol (Cipru), Hapoel Kiryat Shmona (Israel);

Grupa necampioanelor

Capi de serie: SC Braga (Portugalia), Dinamo Kiev (Ucraina), Panathinaikos Atena (Grecia), FC Copenhaga (Danemarca), Spartak Moscova (Rusia);

Outsideri: Fenerbahce Istanbul (Turcia), Udinese Calcio (Italia), OSC Lille (Franta), Malaga CF (Spania), Borussia Monchengladbach (Germania).

Partidele din play-off se vor disputa pe 21-22 august (turul), respectiv 28-29 august (returul).

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#CFR adversar Liga Campionilor, #CFR playoff Liga Campionilor, #LIVE CFR Liga Campionilor, #tragere sorti Liga Campionilor , #Champions League
Comentarii