Fiesta la Cluj dupa calificarea CFR-ului in primavara europeana

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 07:26
4219 citiri
Fiesta la Cluj dupa calificarea CFR-ului in primavara europeana
Foto: UEFA

Clujenii au pornit fiesta dupa ce CFR-ul a invins Braga in Champions League, scor 3-1, si si-a asigurat un loc in primavara europeana.

Cel mai fericit a fost patronul Arpad Paszkany, care sustine ca asistam la cea mai mare performanta din istoria clubului, pe plan continental.

"Meritele sunt ale baietilor si ale antrenorilor, nu ale mele. Nu cred ca este o performanta mai mare decat titlurile de campioni, dar este cea mai bun rezultat in Europa. Dincolo de toate aceste laude pe care le merita baietii, nu pot sa uit de campionat. Am facut doua meciuri de exceptie contra unei echipe de talia lui Braga, dar nu este suficient daca in 10 meciuri evoluam asa cum o facem in campionat. In vara nu am vandut nimic, am investit foarte multi bani", a spus Paszkany la GSpTV.

Finantatorul campioanei a facut si calculele pentru calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor.

"Braga o sa joace in fata propriilor suporteri, de ce nu ar castiga cu Galata? Noi trebuie sa obtinem un punct cu Manchester, dar totul e posibil. Mergem pe 'Old Trafford' ca sa ne calificam de pe locul secund. Am ajuns sa ne luptam de la egal la egal cu echipe care au buget incomparabil mai mare decat al nostru", a mai spus Paszkany.

Presedintele clubului "feroviar", Iuliu Muresan, i-a laudat si el pe jucatori, dar si pe antrenorul Paulo Sergio.

"Am fost clar peste Braga. Am spart acea bariera de 4 puncte in grupele Ligii. Toata echipa a jucat foarte bine. Vreau sa remarc mai ales gandirea tactica a antrenorului, cu acea schimbare in atac care a surprins Braga. A pregatit meciul pe lipsa calitatilor fundasilor lui Braga", a declarat Iuliu Muresan la Sport.ro.

Tehnicianul Paulo Sergio si-a laudat elevii, pe care i-a notat cu 10, si s-a felicitat pentru alcatuirea primului "11".

"Jucatorii mei au facut un meci mare, merita toate felicitarile. Rezultatele din Liga 1 nu au fost foarte bune, dar acum echipa merita nota zece. A fost o strategie sa-l folosesc pe Bastos in atac, in locul lui Kapetanos, si a mers. Acum avem timp sa ne gandim la Manchester, dar ma gandesc mai intai la partida din campionat, cu 'U' Cluj. In fotbal orice este posibil", a declarat Paulo Segio dupa meci.

Nici presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu a ratat ocazia de a felicita echipa campioana.

"Am vazut o echipa care a muncit foarte mult. Antrenorul lor a facut bine echipa, il felicit. Dupa ce i-am vazut jucand 10 minute, mi-am dat seama ca sunt pusi pe fapte mari. A facut bine sa il tina pe banca pe Kapetanos.

In sfarsit mai scoatem si noi capul in Europa. Daca mai facem 6 puncte in sezonul asta, o sa avem sigur o echipa calificata direct in Champions League din sezonul 2014/2015", a spus Dragomir la Sport.ro.

CFR Cluj o invinge pe Braga si se califica in primavara europeana

CFR Cluj a castigat meciul disputat marti seara cu Sporting Braga, scor 3-1, in etapa a cincea a grupelor Champions League, si a obtinut calificarea in primavara europeana.

CFR Cluj, in Grupa H a Ligii Campionilor: Rezultate, clasament si program

In urma acestui succes, "feroviarii" si-au asigurat pozitia a treia in Grupa H si implicit calificarea in 16-imile Europa League. Echipa lui Paulo Sergio pastreaza sanse minime pentru accederea in optimile Champions League, avand nevoie de cel putin o remiza cu Manchester United in ultima etapa, dar si de un rezultat favorabil la Braga - Galatasaray.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#CFR Cluj primavara europeana, #CFR Cluj Braga rezultat Liga Campionilor, #CFR Cluj grupa Liga Campionilor, #reactii CFR Cluj Braga , #Champions League