Premii uriase in Liga Campionilor. Vezi cati bani vor incasa cei de la CFR Cluj

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 14 Septembrie 2010, ora 17:11
3986 citiri
Premii uriase in Liga Campionilor. Vezi cati bani vor incasa cei de la CFR Cluj

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) a anuntat valoarea premiilor pe care le vor primi cele 32 de echipe calificate in faza grupelor.

Gruparile care au acces in aceasta faza a celei mai importante competitii inter-cluburi de pe planeta vor avea un venit minim garantat de 7,2 milioane de euro, impartit astfel: 3,9 milioane de euro pentru participare si cate 550.000 de euro pentru fiecare din cele 6 meciuri jucate in grupa.

Sumele pot creste considerabil in functie de performante, un rezultat de egalitate fiind rasplatit cu 400.000 de euro iar o victorie cu 800.000 de euro.

Clasarea pe unul din primele doua locuri in grupa si, implicit, calificarea in saisprezecimi va mai aduce echipelor cate 3 milioane de euro. Calificarea in faza sferturilor de finala le rotunjeste conturile cu alte 3,3 milioane de euro iar accederea in semifinale adauga inca 4,2 milioane de euro. Finalista acestui sezon de Champions League va mai obtine alte 5,6 milioane in timp ce castigatoarea va incasa 9 milioane de euro.

Acestor sume li se vor adauga altele, din asa numitul "market pool", ce vor fi stabilite ulterior de UEFA in functie de valoarea comerciala a fiecarui club.

Concret, daca cei de la CFR Cluj vor avea un parcurs similar cu al Unirii Urziceni din sezonul trecut, adica vor obtine 8 puncte in grupa, vor primi urmatoarele sume de bani:

- 7,2 milioane de euro pentru calificarea in grupe

- 2,4 milioane de euro pentru cele 8 puncte

- aproximativ 2-3 milioane de euro din biletele vandute la meciurile de pe teren propriu

- alte 1-2 milioane de euro din "market pool".

Asta inseamna ca ardelenii pot incasa aproximativ 13-14 milioane de euro numai din participarea in Liga Campionilor, iar daca vor reusi sa depaseasca faza grupelor suma va ajunge la un minim de 17-18 milioane.

Sezonul 2010/2011 al Champions League va debuta marti, 14 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#premii Liga Campionilor, #bani Liga Campionilor, #CFR Cluj Liga Campionilor , #Champions League