CFR Cluj - Inter Milano, in 16-imile Europa League

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 15:32
3176 citiri
CFR Cluj - Inter Milano, in 16-imile Europa League

CFR Cluj va intalni echipa italiana Inter Milano in 16-imile Europa League, conform tragerii la sorti care a avut loc, joi, la sediul UEFA de la Nyon.

"Feroviarii" au particpat la tragerea la sorti din postura de capi de serie, insa au avut parte de unul dintre cei mai dificili adversari.

Daca vor realiza surpriza si vor trece de Inter Milano, ardelenii vor da piept in optimi cu formatia care se va impune dupa "dubla" dintre Tottenham Hotspur si Olympique Lyon.

Cine este Inter Milano?

Fondat in 1908, Inter Milano este unul dintre cele mai titrate clubiri din Italia, cu 18 succese in Serie A (locul 3 in clasamentul all-time dupa Juventus Torino si rivala de moarte AC Milan). In plan intern, milanezii au mai cucerit 7 Cupe si 5 Supercupe ale Italiei.

"Neraazzurii" au bifat performante importante si in plan international, avand in palmares trei trofee ale Ligii Campionilor (1964, 1965, 2010), trei Cupe UEFA (1991, 1994, 1998), doua Cupe Intercontinentale (1964, 1965) si un Campionat Mondial al Cluburilor (2010).

Gruparea patronata de Massimo Moratti isi disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Giuseppe Meazza (San Siro), cu o capacitate de 80.000 de spectatori si pe care-l imparte cu rivala AC Milan. In prezent antrenata de Andrea Stramaccioni, Inter Milano a incheiat stagiunea trecuta din Serie A pe un modest loc 6.

Doi romani sunt legitimati in acest moment la Internazionale Milano, Cristian Chivu si Denis Alibec, ultimul fiind imprumutat la Viitorul Constanta.

Ultimul duel dintre Inter si o formatie romaneasca dateaza chiar din toamna acestui an, atunci cand italienii au eliminat-o pe FC Vaslui in play-off-ul Europa League, dupa o victorie cu 2-0 la Piatra Neamt si o remiza, scor 2-2, la Milano.

Meciurile din 16-imi se vor disputa pe 14 februarie (turul), respectiv 21 februarie (returul).

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#CFR Cluj Europa League, #CFR Inter Europa League, #CFR 16imi Europa League , #Europa League