O rusine istorica si niciun vinovat

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 07:41
13768 citiri
O rusine istorica si niciun vinovat

Campioana Romaniei, CFR Cluj, a intrat sus de tot in topul celor mai rusinoase rezultate din istoria fotbalului romanesc dupa ce a fost eliminata de F91 Dudelange, din Luxemburg, in play-off-ul Europa League. A trecut ceva timp de la finalul mansei retur si, iata, nu exista niciun vinovat.

Personal, ma asteptam ca un astfel de rezultat, dubla infrangere cu o echipa modesta si ratarea milioanelor de euro puse la bataie de UEFA pentru grupele Ligii Europa, sa se lase cu o mica furtuna in Gruia, insa atmosfera ramane foarte linistita.

Presedintele clubului, revenit pe pozitii de forta dupa un an in care a stat ceva mai in spate, face glumite la posturile TV de profil, antrenorul isi vede de echipa, asta desi se tot discuta despre inlocuirea lui, iar jucatorii par ca asteapta debutul care nu mai vine al lui Julio Baptista, veteranul care i-a fermecat, dupa cum spunea chiar unul dintre fotbalisti.

Mesajul public transmis de la Cluj dupa, repet, umilinta istorica din Europa League, este ca totul e bine. As exagera putin si as spune ca simt un sentiment de multumire venind dinspre Gruia, unul ce accentueaza senzatia de suprarealism ce inconjoara aceasta echipa in perioada curenta.

Redevenind seriosi, artizanul eliminarii este, fara indoiala, Iuliu Muresan.

In sezonul trecut, in care CFR-ul a luat titlul cu Dan Petrescu pe banca, de conducerea clubului s-a ocupat un apropiat al patronului, Muresan fiind trecut pe linie moarta. La inceputul verii, dupa plecarea "Bursucului", fostul medic a simtit momentul si a fortat o lupta pentru putere din care a iesit invingator.

Asa se face ca "feroviarii" au inceput sezonul cu o echipa in conducere, echipa care a si numit antrenorul, pe Edi Iordanescu, iar dupa cateva saptamani totul s-a schimbat.

Motivul oficial a fost infrangerea cu Malmo, din preliminariile Europa League, insa nu am nicio indoiala ca rezultatul a fost numai un pretext. Muresan a fortat demiterea lui Iordanescu si, implicit, plecarea celui care ii luase locul in conducerea clubului, el obtinand victorii pe toate fronturile.

Revenit pe pozitii de forta, si-a numit antrenor o veche cunostinta, pe Toni Conceicao, si a asteptat sa vina rezultatele. Numai ca lucrurile nu merg atat de lin atunci cand strici atmosfera la echipa, pentru ca in cazul lui Iordanescu s-a vorbit inclusiv de jucatori ce au "pus osul" la demitere.

Asa se face ca CFR a ratat grupele Champions League si potul de 20 de milioane de euro, dar si grupele Europa League!

Nu vi se pare ciudat ca domnul Muresan a insistat, in culise, desigur, pentru plecarea lui Edi Iordanescu dupa o infrangere la limita cu Malmo, avand inca de jucat returul, dar nu spune nimic despre Conceicao dupa doua infrangeri si o eliminare in fata celor de la Dudelange? Nu arata asta cumva ca demiterea primului antrenor nu a avut nicio legatura cu rezultatele sportive?

Ce mi se pare incredibil, repet, este amorteala de la Cluj. O infrangere istorica nu a provocat nicio reactie, cu atat mai putin vreun soc.

Probabil ca, presat in special de media, care nu lasa subiectul sa moara, Muresan il va demite pe Conceicao. Portughezul se va adauga pe lista victimelor luptei pentru putere din Gruia si, poate, peste ani va reveni pentru un nou mandat de antrenor la CFR.

Echipa insa se afla in degringolada si imi este foarte greu sa cred ca oricine va fi adus pe banca va reusi sa obtina rezultate notabile in acest sezon.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CFR Cluj eliminare Dudelange, #CFR Cluj Muresan presedinte, #CFR Cluj schimbare antrenor , #Europa League