Paszkany si Muresan vor fi audiati la DIICOT dupa perchezitiile de la CFR Cluj

Joi, 19 Mai 2016, ora 10:32
3174 citiri
Paszkany si Muresan vor fi audiati la DIICOT dupa perchezitiile de la CFR Cluj
Foto: Captura Youtube

Presedintele clubului de fotbal CFR Cluj, Iuliu Muresan, si fostul patron al echipei Arpad Paszkany, la locuintele carora au loc perchezitii in cazul de evaziune fiscala si delapidare de peste 8,4 milioane de euro, au fost citati pentru a fi audiati la DIICOT Cluj.

Potrivit unor surse judiciare, Arpad Paszkany a fost citat sa fie audiat la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj in jurul rei 13.00, iar Iuliu Muresan, la ora 16.00.

In acest caz urmeaza sa fie citate la audieri in total zece persoane.

Procurorii DIICOT fac, joi dimineata, 20 de perchezitii in Bucuresti si Cluj-Napoca, intr-un caz de delapidare de aproape 8,5 milioane de euro din patrimoniul Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj de catre persoane care detin clubul CFR Cluj, faptele fiind comise prin firme off-shore din Cipru si din Seychelles care au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv.

Perchezitii au loc si la locuinta din Cluj a presedintelui clublui de fotbal Iuliu Muresan, dar si la cea a fostului patron al CFR Arpad Paszkany.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj s-au sesizat din oficiu in acest caz si au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare, cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, ambele in forma continuata.

"Infractiunea de delapidare se refera la posibila insusire de bani (suma totala de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA de catre persoane din cadrul societatii comerciale care detin clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atributii de gestiune sau administrare asumelor clubului, care nu au calitatea de functionari publici, in interesul lor ori pentru alte persoane", au precizat sursele citate.

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor firme off-shore din Cipru si din Seychelles, care au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv "cu privire la care exista elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de club, provenind din cesiuni de creanta suspecte", conform surselor judiciare.

Perchezitii la CFR Cluj: Banii din Liga Campionilor au "disparut" in firme offshore

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului, provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Potrivit surselor citate, infractiunea de evaziune fiscala se refera la evidentierea in actele contabile ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de 8.485.682 euro.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Muresan Paszkany CFR Cluj, #CFR Cluj perchezitie, #Paszkany Muresan CFR perchezitie , #Iuliu Muresan