Un copil-minune al fotbalului mondial, la CFR Cluj!

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 09:17
3647 citiri
Un copil-minune al fotbalului mondial, la CFR Cluj!

CFR Cluj a reusit un transfer ce se poate dovedi extraordinar, inregimentandu-l pe ghanezul Sadick Adams, un atacant in varsta de 23 de ani.

Povestea jucatorului african este cu adevarat fabuloasa, el trecand in doar cativa ani de la statutul de viitor star al fotbalului mondial la cel de ilustru anonim.

Adams s-a nascut in localitatea Tamale, din nordul Ghanei, o regiune macinata de conflicte sangeroase. Tatal i-a fost ucis iar el a scapat doar pentru ca a fost luat de un unchi si dus intr-o alta parte a tarii.

La 11 ani a inceput fotbalul la academia africana a celor de la Ajax Amsterdam iar la 17 ajungea la prima echipa profesionista din cariera, Ashanti Gold.

Tot la 17 ani impresiona specialistii in tricoul Ghanei la Campionatul Mondial Under 17, ajungand cu echipa pana in semifinalele competitiei. Revista World Soccer l-a inclus in topul 50 al celor mai talentati tineri fotbalisti din lume.

Aproape imediat a urmat un transfer de senzatie la Atletico Madrid. Adams a fost tirmis sa joace la echipa secunda, insa se pregatea cu lotul "mare", sub comanda lui Javier Aguirre.

N-a rezistat insa decat un an la Madrid, facand presiuni pentru a pleca deoarece dorea sa joace la echipa mare. A ajuns in Serbia, la Vojvodina Novi Sad, facand primul pas pe drumul catre anonimitate. Nu s-a integrat la sarbi, a fost lovit si de cateva accidentari, asa ca a plecat la "Steaua Tunisiei", Etoille du Sahel.

Nici acolo nu i-a mers mai bine, asa ca s-a transferat in Arabia Saudita, la Al-Ansar, de unde a plecat dupa numai 10 luni pentru a reveni in Ghana natala, la Berekum Chelsea.

Un lung sir de alegeri nefericite si de ghinioane l-au facut pe atacantul ajuns la doar 23 de ani sa rateze o cariera care parea extraordinara. Dupa cum singur recunoate, CFR Cluj este cam ultimul sau tren catre marea performanta.

M.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Saadik Adams CFR Cluj, #Saadik Adams cariera, #CFR Cluj transferuri 2013 , #stiri CFR Cluj