Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CFR Cluj se umple de bani in aceasta vara

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 19:12
1998 citiri
CFR Cluj se umple de bani in aceasta vara

Cei de la CFR Cluj isi freaca mainile de bucurie intrucat in aceasta vara se vor umple de bani.

Trei jucatori cedati de mult de campioana Romaniei, Alvaro Pereira, Lacina Traore si Renan, vor burdusi conturile ceferistilor cu milioane bune de euro.

Primul succes al "feroviarilor" se numeste Renan. Brazilianul a fost imprumutat in iarna la Sampdoria pentru un milion de euro, in contract existand o clauza conform careia italienii ar urma sa plateasca alte 3,2 milioane de euro pentru un transfer definitiv.

Cum "Doria" va juca in Serie A, clujenii asteapta sa primeasca banii.

Vineri, Kuban Krasnodar a confirmat transferul ivorianului Lacina Traore la Anzhi, cea mai bogata echipa a Rusiei. Atacantul a plecat de la CFR pentru 4 milioane de euro, insa campionii au pastrat un procent de 10% dintr-o eventuala vanzare ulterioara.

Cum presa rusa speculeaza ca Traore a costat-o pe Anzhi nu mai putin de 24 de milioane de euro, clujenii ar urma sa primeasca de la Kuban alte 2,4 milioane de euro!

Ultima, dar nu cea din urma mutare este cea a lui Alvaro Pereira. Fundasul uruguayan a fost vandut la FC Porto pentru 4,5 milioane de euro, insa CFR a pastrat si o cota consistenta, de 20%, dintr-un eventual transfer.

In aceste zile se vorbeste tot mai mult despre o mutare a lui Pereira in Serie A, la Napoli, pentru 15 milioane de euro. Daca se va materializa transferul, alte 3 milioane vor sosi la Cluj!

"Noi, in general, incercam sa tinem la toate transferurile intre 10 si 20 de procente si, in general, cluburile accepta, daca vor neaparat jucatorul. Asa vom face cu orice jucator. Daca nu-l transferi atunci cand ai o oferta buna, apar probleme si cu jucatorul, care se poate gandi ca avea sansa sa joace la o echipa buna si cu un salariu mai mare. Noi, in general, nu facem transferuri spectaculoase, ele devin spectaculoase dupa ce fotbalistii ajung la alte echipe. Nimeni nu stia de Alvaro Pereira, de Renan sau Traore cand au venit la noi", a explicat presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, la Sport.ro.

Daca toate mutarile se vor efectua, in aceasta vara in conturile echipei campioana vor intra nu mai putin 8,6 milioane de euro!

M.D.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#CFR Cluj bani transferuri, #traore transfer anzhi, #Pereira transfer Porto, #Renan transfer Sampdoria , #transferuri