Datoriile CFR Marfa catre stat, transformate in actiuni - Basescu a promulgat legea

Vineri, 01 Martie 2013, ora 13:21
2390 citiri
Datoriile CFR Marfa catre stat, transformate in actiuni - Basescu a promulgat legea

Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, legea care aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind conversia in actiuni a unor sume datorate statului de catre Compania Nationala de Cai Ferate CFR - SA.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat vineri decretul "privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2012 privind conversia in actiuni a unor sume datorate statului de catre Compania Nationala de Cai Ferate 'C.F.R.' - S.A., precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane".

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, luna trecuta, ca Romania are discutii cu UE pentru a vedea in ce conditii pot fi anulate datoriile CFR Marfa, pentru ca aceasta companie sa fie mai atragatoare pentru investitori.

"Avem discutii cu Comisia Europeana pentru anularea datoriilor catre bugetul de stat, pentru transformarea unora in actiuni. Datoriile sunt la bugetul de stat, CFR Infrastructura si bugetul asigurarilor sociale".

"Dorim sa o vindem cu datorii cat mai mici pentru ca cel care o cumpara sa fie interesat in dezvoltarea ei", a mai spus ministrul.

Tot vineri, Traian Basescu a mai semnat si decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 48/2012 privind preluarea de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a creantelor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin organul fiscal competent, la Societatea Comerciala FORTUS - SA Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#Basescu conversie datorie actiuni CFR Marfa, #lege conversie datorie actiuni CFR Marfa, #conversie datorie actiuni CFR Marfa, #datorie CFR Marfa , #datorii