Basescu: GFR nu va avea banii pentru a cumpara CFR Marfa

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 11:56
2820 citiri
Basescu: GFR nu va avea banii pentru a cumpara CFR Marfa
Foto: Pro Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat ca patronul GFR, Gruia Stoica, nu are banii sa cumpere CFR Marfa.

"Nu vreau sa descurajez investitorul, dar din cate stiu, el nu va avea banii, asa ca se vor cauta tot felul de tertipuri ca sa se amane. Nu spun ca nu e bine ca un antreprenor roman sa cumpere, problema este cum a definit Guvernul un investitori strategic. Acesta ar trebuie sa aiba banii sa cumpere, dar si pentru modernizare", a spus presedintele Traian Basescu, duminica, la Pro Tv.

El a afirmat ca daca patronul GFR depune avansul pe 4 octombrie, atunci el are 30 de zile sa plateasca restul sumei.

Compania condusa de Gruia Stoica a depus documentatia la Consiliul Concurentei, insa aceasta nu este completa, a declarat pentru Ziare.com presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.

"Analiza a inceput. Inteleg ca notificarea nu e completa si trebuie sa mai cerem o serie de documente. Termenele legale incep sa curga de cand avem toate datele", a precizat Bogdan Chiritoiu pentru Ziare.com.

Potrivit acestuia, documentele omise de GFR ar viza aspecte precum definitia pietelor implicate sau cifrele de afaceri. Analiza ar putea dura pana la maximum 5 luni.

Cumpara sau nu Gruia Stoica CFR Marfa: GFR intarzie analiza in Consiliul Concurentei

Insa pe 4 octombrie expira termenul la care trebuie sa depuna avansul, iar actul normativ referitor la privatizare prevede un termen de finalizare a tranzactiei de 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare, 15 octombrie, mai exact.

Totusi, Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu a declarat, joi, ca se va discuta in cadrul guvernului posibilitatea prelungirii termenelor, pentru ca GFR sa-si poata onora obligatiile.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Basescu bani GFR cumparare CFR Marfa, #Basescu privatizare CFR Marfa, #Basescu vanzare CFR marfa, #Basescu GFR CFR Marfa , #privatizare