Ziare.com

CFR Marfa disponibilizeaza masiv - mii de angajati pleaca acasa

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 16:13

   

CFR Marfa disponibilizeaza masiv - mii de angajati pleaca acasa
Transportatorul feroviar de stat CFR Marfa a disponibilizat pana in prezent 2.296 de salariati, cei mai multi de la sucursala Banat - Oltenia (622), din totalul de 2.500 de persoane care sunt concediate in acest an, efectivul companiei numarand in prezent 6.561 de angajati.

Pana in acest moment au fost operate concedieri la sucursalele Muntenia - Dobrogea (570 salariati), Banat - Oltenia (622 salariati), Transilvania (540 salariati), Moldova (291 salariati), Centrul de Intretinere si Reparatii Vagoane (207 salariati) si structura centrala CFR Marfa (66 salariati), potrivit informatiilor transmise de companie.

"Procesul de disponibilizare se va incheia la data plecarii ultimului salariat vizat a fi disponibilizat. Pot aparea diferite situatii datorita carora concedierea colectiva sa nu aiba un termen precis de finalizare (salariati cu contracte individuale de munca suspendate din diferite motive, salariati care si-au depus dosarul de pensionare si urmeaza sa le soseasca decizia de pensionare) ", au precizat reprezentantii CFR Marfa.

Disponibilizari masive la CFR Marfa: Cati angajati vor fi dati afara si ce compensatii primesc

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Ministerul Transporturilor a solicitat, printr-un proiect lansat recent in dezbatere, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli CFR Marfa din acest an, in varianta revizuita veniturile fiind aceleasi, respectiv 1,117 miliarde lei, dar cheltuielile mai mari cu 58 milioane lei, din cauza inceperii cu intarziere a concedierilor colective.

Reprezentantii CFR Marfa au comunicat ca, potrivit HG 942/2013 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2014 al companiei, incepand cu luna martie urmau sa fie concediati 2.500 salariati.

Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru acest an, aprobat de Guvern in luna noiembrie a anului trecut, prevede venituri de 1,117 miliarde lei, cheltuieli de 1,035 miliarde lei si un profit brut de 82 milioane lei. Compania estima ca va incheia acest an cu 6.376 de salariati, urmand ca astfel sa renunte la 2.500 de angajati, echivalentul a 30% din personal.

Veste proasta pentru angajatii CFR Marfa

In varianta revizuita a bugetului de venituri si cheltuieli avansata de Ministerul Transporturilor, veniturile au ramas neschimbate, insa cheltuielile sunt de 1,093 miliarde lei, mai mari cu 58 milioane lei, profitul brut fiind diminuat corespunzator, la 23,69 milioane lei.

Potrivit variantei revizuite a bugetului, compania estimeaza ca va incheia anul 2014 cu 6.476 angajati, cu 100 peste decat numarul prevazut in bugetul initial.

Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare masiva a companiei CFR Marfa si continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, dupa ce procedura de cedare a 51% din actiuni a esuat anul trecut.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2172 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca tot merg acasa...

...au ocazia sa-l voteze pe Ponta. Le asigura 1000000 de locuri de munca

 

Declaratia Albanezulu si papusica lui de la finate suna asa;

Guvernul nu are obligatia sa creze locuri de munca.

Nu uitati sa il votati!!
Pentru Lukoil Ploiesti era pregatit sa faca totul sa
pastreze locurile de munca...DE CE????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor