CFR Marfa, mai mult decat un esec (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 21 Iunie 2013, ora 13:26
11424 citiri
CFR Marfa, mai mult decat un esec (Opinii)

Greu de imaginat afacere mai puturoasa decat privatizarea CFR Marfa. Ceea ce s-a intamplat este mai rau decat un esec, este un tun ostentativ, nerusinat pentru care si Consiliul Concurentei si Parchetul ar trebui sa se sesiseze.

Ceea ce s-a intamplat cu CFR Marfa seamana cu situatia in care criminalul devine mostenitorul victimei sale.

Gruia Stoica, cel pe care Victor Ponta ni-l prezinta drept un salutar investitor roman, este omul despre care presa a scris in repetate randuri ca a fost principala capusa de pe CFR Marfa, careia i-a luat pe nimic vagoanele, dintre care unele au ajuns la fier vechi (de altfel Gruia Stoica si-a inceput fulminanta cariera tocmai cu afaceri cu fier vechi), i-a luat locomotivele tot pe nimic, i-a folosit infrastructura, i-a luat clientii pana cand a adus-o in faliment. Acesta pare a fi fost chiar scopul infiintarii GFR in 2000.

Sa va dau un exemplu, dat publicitati anul acesta de Ziua: Directorul general de la Grup Feroviar Roman (GFR) este un fost director al CFR Calatori, Sorin Chinde. Sotia acestuia Cristina Chinde este tocmai directorul comercial al CFR Calatori, adica aceea care face preturile, stabileste strategia CFR pentru licitatii si altele asemenea. Si atunci cum sa te miri ca GFR a prosperat, iar CFR a ajuns la faliment?

Pas cu pas, GFR a luat de la CFR cei mai importanti clienti, de la Petrom si Conpet, la Compania Nationala a Huilei, Holcim, ArcelorMittal Galati, Petrom, Shell Gaz Romania, Rafo, Rompetrol, Lukoil. A ajuns sa ocupe 30-35% din piata, iar dupa inghitirea CFR Marfa va ajunge la 80%. O pozitie de monopol care are nevoie de avizul Consiliului Concurentei.

Dar sa zicem ca dl. Gruia Stoica, aflat in top 100 cu o avere declarata de vreo 400 de milioane de dolari, era investiorul minune, imbatabil. Atunci de ce a fost nevoie de toate malversatiunile teribile din timpul procedurii de licitatie?

Cum este posibil sa stergi datoriile companiei, prin conversie in actiuni, dupa ce ai declansat procedura de licitatie si caietele de sarcini au fost cumparate? Poate ca, daca operatiunea aceasta ar fi fost facuta de la inceput, CFR Marfa ar fi fost atractiva si pentru alti investitori, cu adevarat strategici, dar care pare ca au fost intentionat tinuti la distanta.

Cum este posibil ca refuzi competitorilor informatiile cerute, posibilitatea unei auditari? Orice companie serioasa vrea sa stie pe ce da banii, mai ales ca nu cumpara un vagon, o locomotiva, ci o intreaga companie de minimum 180 de milioane de euro.

Transferoviar Grup, care a intrat in cursa alaturi de fondul de investitii austriac Donau Finanz, a acuzat ca nu a avut timp suficient la dispozitie pentru a finaliza evaluarea proprie asupra CFR Marfa si de aceea s-a retras din cursa. "Am solicitat in doua randuri amanare, dar am fost refuzati. Prejudiciile sunt consistente, atat material cat si ca efort uman, am gestionat tot parcursul procedurii cu intentii serioase de a participa si castiga aceasta licitatie, daca aveam premizele de a ne realiza o imagine coerenta si concreta asupra valorii reale a companiei CFR Marfa", a explicat managerul general al Transferoviar Gruo, Kinga Madarasan.

Americanii de la OmniTrax au acuzat la randul lor ca au avut la dispozitie doar o saptamana pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situatia CFR Marfa. Teoretic, graba a fost justificata de termenul impus de FMI - 20 iunie. Am mari indoieli. Totul pare o operatiune gandita punct cu punct ca sa castige cine trebuie la cel mai mic pret cu putinta.

Si cine s-a ocupat de privatizarea unei companii strategice, care pana sa apara GFR tinea in spinare si CFR Calatori, si CFR Infrastructura cu profitul ei? Un ministru trimis in judecata pentru o gainarie cu transformatoare si care peste cateva zile ar putea fi condamnat.

Prejudiciul acestei mascarade nu se limiteaza la CFR Marfa. Ea se adauga scandalului Oltchim. Ce investitor cu adevarat strategic care vede asa ceva se mai gandeste sa puna un deget in Romania? Cine sa mai aiba incredere ca in Romania se intampla altceva decat tunuri in favoarea clientilor politici? Nu mai vine nici naiba aici sa riste umilinte si pagube. Ramanem cu marii nostri investitori strategici, romani verzi, golanasi care se pricep numai la capusari si devalizari.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#CFR Marfa privatizare, #Gruia Stoica CFR Marfa, #GFR cumparat CFR , #privatizare