Ziare.com

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT (Video)

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 12:25

   

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT (Video)
Avizarea privatizarii CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT, premierul Ponta fiind invitat sa spuna care sunt cele trei privatizari pentru care consiliul a mai dat aviz pana acum, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"De la intrarea in vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pana in prezent, CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie, acest lucru neintrand in atributiile CSAT.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, il invita pe ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

De asemenea, in comunicatul semnat de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, premierul, care este si ministru interimar al Transporturilor, este invitat sa isi asume responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat sa-si asume responsabilitatea care decurge din functiile pe care le indeplineste in derularea privatizarii companiei CFR Marfa SA.

Avand in vedere ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta considera ca procesul de privatizare a CFR Marfa SA desfasurat pana in prezent este un succes, domnul presedinte Traian Basescu il roaga pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme intr-un nou esec de tip 'Oltchim' care a afectat grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala", se mai arata in comunicat.

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri "Hotararea de Guvern pentru Aprobarea Elementelor principale ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni intre statul roman, prin Ministerul Transporturilor, Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman", procedurile urmand sa se finalizeze in termen de 60 de zile.

In aceeasi zi, premierul Ponta a anuntat ca a decis sa trimita hotararea pentru avizare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Contractul de privatizare a CFR Marfa, aprobat - Ponta paseaza la Basescu prin CSAT

CSAT nu are insa asemenea competente, iar purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale i-a transmis public acest lucru inca de miercuri premierului, intr-un comunicat oficial. De asemenea, este cunoscut faptul ca CSAT nu a mai dat un asemenea aviz, de la infiintarea lui.

Privatizarea CFR Marfa, pasata intre palate. Ce rol are CSAT (Video)

In aceste conditii, Victor Ponta a declarat ca daca CSAT nu da aviz, privatizarea nu se mai face.

Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

Important este ca, potrivit caietului de sarcini, contractul trebuie semnat in 5 zile lucratoare de la adoptarea hotararii de guvern. Premierul Ponta a parut descumpanit in conferinta de presa de miercuri in momentul in care jurnalistii i-au atras atentia asupra acestui lucru, fiind putin probabil ca CSAT sa se intruneasca intr-un interval atat de scurt.

"De ce cinci zile? Nu. Semnam contractul dupa ce avem avizul, avem 60 de zile. In 60 de zile sunt convins ca se va convoca un CSAT", a declarat premierul.

In replica, purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu l-a informat in prezenta jurnalistilor ca "potrivit caietului de sarcini de privatizare sunt 5 zile", dar Victor Ponta a continuat sa sustina ca este vorba despre 5 zile de la un aviz CSAT, fiind contrazis din nou de purtatorul de cuvant, dupa cum reiese din transcriptul conferintei de presa publicat pe site-ul Guvernului.

C.B.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4762 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu aveam nici o indoiala privind manevra de aruncare de pisici

decedate a lui Victor-Viorel Ponta, zis Don Teflon.
Scuzati-mi vulgaritatea, dar chiar ca mi se indoaie de ceea ce face acest erudit dottore.

 

Ponta a primit raspuns la golaneala lui.

Ponta are sechele intelectuale dela asasinarea procurorului PANAIT !
Dumnezeu nu bate cu bata ci ia mintea celui vinovat de crima.

 

complicat!

ia sa vedem ce atributii are CSAT:d) avizează proiectele de acte normative initiate sau emise de Guvern privind:
1. securitatea natională;

2. organizarea generală a fortelor armate si a celorlalte institutii cu atributii in domeniul securitătii nationale;

3. organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;

4. pregătirea populatiei, a economiei si a teritoriului pentru apărare;

5. propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitătii nationale;

6. alocatiile bugetare destinate ministerelor si serviciilor cu atributii in domeniul apărării, ordinii publice si sigurantei nationale;

7. conditiile de intrare, trecere sau stationare pe teritoriul Romaniei a trupelor străin
La pct 2, avizeaza HG-urile privind institutiile cu atributii in securitatea nationala!
E CFR -Marfa, printre ele?
Mergem la HG-ul de infiintare:588/1998, art 5. Art. 5
C.F.R. Marfa desfasoara activitati de interes public national, in scopul realizarii transportului feroviar public de marfa si al satisfacerii nevoilor de aparare a tarii si are, in principal, ca obiect de activitate:
Art. 10
(1) C.F.R. Marfa poarta raspunderea ce revine caii ferate potrivit Regulamentului de transport pe caile ferate din Romania, conventiilor si acordurilor internationale, altor reglementari legale privind transportul feroviar, precum si normelor, instructiunilor si regulamentelor in domeniul feroviar, in limita obiectului sau de activitate.
Art. 10 (2) In vederea satisfacerii nevoilor de aparare a tarii si in limita obiectului sau de activitate, C.F.R. Marfa are urmatoarele obligatii:
a) sa participe, impreuna cu ceilalti factori responsabili, la intocmirea si la punerea in aplicare a planului de mobilizare;
b) sa asigure rezervele si capacitatile necesare indeplinirii sarcinilor de mobilizare;
c) sa intocmeasca documentele privind completarea fortei de munca necesare in caz de razboi cu personal cu obligatii militare;
d) sa asigure protectia civila a personalului propriu, a calatorilor si a bunurilor incredintate pentru transport in cazul unor situatii speciale, inclusiv al calamitatilor.
Dcei CFR marfa, are atributii privind siguranta nationala, si apararea tarii. Conform legii! Tot conform legii, CSAT, trebuie sa avizeze actele guvernului privind aceste entitati!

 

Da, si?

De unde ai dedus mataluta ca dupa ce CSAT isi da avizul pt organizarea unei licitatii, acelasi CSAT trebuie sa avizeze si castigatorul licitatiei?
Hai, arata-ne concret, legea care prevede asa ceva?
Adica CSAT trebuie sa raspunda acum pt ca Ponta, Fenechiu si Guvernul au decis in unanimitate si cu multe aplauze ca licitatia este castigata de un escroc falit?

Hai.
Sa vedem argumentele!
Pana acum n-a existat absolut niciun caz in care Guvernul sa faca o licitatie de privatizare si apoi sa mearga la CSAT sa intrebe daca cel care a castigat e bun, e destept, e inteligent, are bani si merita sa castige licitatia.
Pt ca pur si simplu contractul nu s-a schimbat dupa licitatie.
Asa ca Guvernul Ponta a avut aprobare sa scoata CFR la licitatie. Ca l-au ales castigator pe acel Gruia, este numai si numai treaba lui Ponta, a lui Fenechiu si a Guvernului, nicidecum a CSAT.

Hai ca nu e greu!
Nici macar pt un USL-amist care mai are, cat de cat, neuronul la el!

)))))

@ioanaiiiiii

"inclusiv al calamitatilor."
ASTA DA! Acest guvern este o calamitate!

Taci Ambidextrule....

Spui doar aberatii !Traian Basescu este Presedintele Romaniei care v-a ciuruit,va ciuruie si va,va ciurui in continuare ! Voiculesco al tau la Puscarie !

 

Asta e privatizare de 2 lei

CFR marfa e inglodat de datorii.
Care investitor e nebun sa-si bage banii acolo?
Multumim jefuitorilor care ati distrus CFR-ul cu acordul ministrilor transporturilor.

 

CFR marfa e inglodat de datorii...

Jefuitori de Tzara, cum poate ajunge CFR sa fie inglodata in datorii???
Nu sunt funii destule pentru a fi spanzurati!!!

Alternativa

Sa presupunem ca toti cei patru barbati care conduc la ora asta Romania au luat-o razna si nu mai sunt in stare sa judece logic.
Indiferent ca e vb de Basescu, Ponta, Antonescu sau Zgonea. Sa presupunem ca toti patru sunt dusi cu sorcova si isi poarta razboaiele personale, fiecare in felul sau.
Dar ce fac zecile si sutele de consilieri, juristi, Comisii juridice, care sunt platite de stat si care roiesc in jurul acestor patru personalitati politice si care au tocmai rolul de a evita derapajele celor aflati in fruntea Statului?
Care este menirea lor?
Ar trebui sa se adune cu totii si, cu minte limpede, sa ia la puricat legile si dupa aceea sa le spuna celor patru: Priviti domnilor cum sta treaba.
Am ajuns la concluzia ca:
. CSAT trebuie sa dea aviz.
. CSAT nu e obligata dar are dreptul sa dea aviz.
sau:
. CSAT nu are absolut niciun drept si nicio cadere de a se pronunta in cazul unei licitatii deja incheiate de Guvernul Romaniei.

Si astfel ar putea aduce o oarecare limpezire a apelor.
Chiar daca acele concluzii nu au rol de lege, cel putin ar face ordine in debandada actuala.
Ca nu degeaba sutele de juristi, consilieri si Comisii parlamentare sunt platite cu milioane de euro de la buget. Sa faca si ei cate ceva, macar asa, din cand in cand.
Dar nici vorba de asa ceva.
Romania pare a fi condusa la ora actuala nu de Ponta, nu de Basescu, nu de Parlament, nu de Senat ci de alde Gadea, Ciuvica, Ene, Turcescu, Badea, Lazaroiu, Ursu, Grecu, Banciu sau Leca si care-or mai fi toti aia care toata ziua fac pe desteptii pe la TV fara a avea nici cea mai mica responsabilitate si pregatire in domeniu.

Dar, e mult pana departe!

 

O fi unul, doua sau trei, cui ii pasa.

Sigur este ca avem urmatoarea informatie, care dovedeste ca CSAT nu are nicio legatura cu niciun proces de privatizare:
"Privitor la stadiul privatizarii societatilor comerciale din industria de aparare, s-a apreciat ca procesul de privatizare a operatorilor economici din domeniu este relativ intarziat, fiind necesara simplificarea si urgentarea procedurilor privind pregatirea si derularea procesului de privatizare. In acest context, Consiliul a hotarat elaborarea Planului strategic privind privatizarea societatilor comerciale din industria de aparare..." (Raport CSAT 2006)
Asta dupa ce in 2005 se discuta despre "imbunătătirea cadrului legislativ pentru aplicarea strategiei de privatizare a. Companiei Nationale ROMARM S.A."

Sa fie asta tot? Desigur, partile uita (?!?!) de documentul din Septembrie 2012, mai exact hotararea CSAT priving aplicarea pct. (9) din art 46 al legii 21/1996, republicata. Ce contine acesta?
"In situatiile in care o operatiune de preluare a controlului asupra unor intreprinderi sau a unor active prezintă riscuri pentru siguranta natională, Guvernul, la propunerea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, va emite o hotărare prin care aceasta să fie interzisă, cu respectarea competentei Comisiei Europene in acest domeniu."

Siguranta transporturilor ESTE inclusa in hotararea CSAT (art 2, pct d).

Pentru referinte:
http://csat.presidency.ro/documente/Hotararea%20_73_14135ro.pdf
http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id8047/legea_concurentei_nr21_consolidata.pdf (pg 19)

 

Da, numai ca....

Toate demersurile CSAT in aceste cazuri se fac premergator licitatiei de privatizare.
In cazul CFR, CSAT a decis deja ca licitatia poate fi facuta, fara probleme, neexistand puncte contractuale care sa contravina legilor privitoare la siguranta statului.
Or, Plagiatorul vrea ca si dupa ce Guvernul a facut licitatia si a desemnat castigatorul, CSAT sa-si mai dea un aviz, cum ca ar fi (sau nu) de acord cu castigarea licitatiei de catre acel Gruia Stancu!
Pai in acest caz, ar trebui ca CSAT sa fie organizatorul licitatiei si s-ar termina balciul!
Aici e problema!
Ponta si Fenechiu vor sa-l arunce pe castigatorul licitatiei (ales sidecis de ei) in bratele CSAT, ceea ce este de fapt absolut ilegal.
Daca este intr-adevar o problema cu castigatorul si cu desfasurarea licitatiei, de asta se ocupa Consiliul Concurentei si/sau eventual Justitia, nicidecum CSAT.

Dar Ponta stie ca ceva este in neregula si acum incepe sa dea din colt in colt.
S-au privatizat pana acum mii de firme de stat, si jumate din ele ar fi avut un impact asupra sigurantei nationale. Fie ca vorbim de CFR, aeroporturi, porturi, rafinarii sau alte puncte strategice si, niciodata CSAT nu a intervenit DUPA desemnarea castigatorului.
Acum de ce vrea Plagiatorul acest lucru?
Stie el ce stie!
Se strange latul!

Oltchim!!!!

In cazul Oltchim, Ponta n-a cerut nicio aprobare de la CSAT, dupa incheierea licitatiei.
Si nici CSAT nu s-a implicat, dupa ce s-a dovedit ca licitatia castigata de DD a fost un fiasco. CSAT nu s-a amestecat in niciun fel in treburile Guvernului.
Acum de ce vrea Plagiatorul o parafa de la CSAT, dupa ce a facut licitatia cu care continua sa se laude?

E de asteptat ca Plagiatorul sa ceara aprobare de la UE, de la Comisia Europeana, de la ONU sau de la NATO, doar ca sa scape el de cartoful fierbinte pe care Fenechiu i l-a lasat in brate!
Descurca-te plagiatorule, ca la TV te crezi cel mai inteligent si cel mai competent premier de pe planeta.
Iata insa ca, in realitate, se dovedeste ca esti cel mai mare impostor, mincinos, plagiator si incompetent premier al Europei pt ca Romania este deja prea mica pt "anvergura matale"!

))))))

 
 

 
 

 

Scurt si la obiect!

1. Ponta sa nominalizeze cele trei licitatii in care CSAT si-ar fi dat aprobarea, DUPA incheierea licitatiei!
2. Daca Ponta continua sa se laude ca privatizarea CFR este un succes pe toata linia, de ce mai cere niste aprobari care n-au absolut nicio legatura cu o licitatie parafata si incheiata deja de Guvern?

Hai Plagiatorule, raspunde-i si tu presedintelui, dar cu date concrete, nu cu petarde si fumigene populiste pt publicul Antenist!
Numeste cele trei cazuri in care CSAT a aprobat licitatiile dupa ce acestea au fost incheiate si avizate de Guvern!
Iar te-a prins marinarul cu minciuna-n buze!

)))

 
 

Mos Gerila....

Cel mai mare iubitor de pisici pe acest forum este Ambidextru agricultorul ! Ponta este doar un plagiator,deci nu are absolut nici o notiune despre cu ce se mananca politica in tara asta. Ambidextru ca si Ponta lucreaza doar cu,Copy Paste ! De care paste Ambidextrule ? Spagheti bologneze sau carbonara ?!

Insistand langa pentru avizul CSAT, Ponta il ajuta practic

pe Gruia Stoica sa-si recupereze garantia de 10 milioane. Ar fi trebuiy ca TB sa i-l dea, sub rezerva interzicerii taierii a mai mult de 5% din parcul de vagoane anual. Si atunci i-am fi vazut pe Gruia, Kkrau, Fenechiu si Ponta pe unde ar fi scos camasa. Caci 200 de milioane nu-i mai imprumuta pricum nicio banca acordeonistului interlop.

 

Parca-i vad p'amandoi....

Ponta de brat cu Gruia sa se imprumute de bani in dana de fier vechi de la Agigea si Navodari. Halal tara, bravi conducatori !

nu intra in atributiile CSAT

Cred ca in curand n-o sa mai mearga cu golaneala si mistocareala USL. N-o sa mai mearga ca o parte a populatiei Romaniei sa fie facuta in toate felurile dejectabile la televizor. In curand toti anarhistii astia vor ajunge acolo unde le este locul.
Amin.

 

Vaiii...ce si-a luat-o

Dottore,...guvernam si noi ceva? Ati copiat proiectele PDL, dar chiar sa il pui pe Base sa-ti arate greselile din privatizarea CFR? Te injosesti tare. Acum ai raspunderea pe masa. Dar ai doctorat, te descurci cumva.

 

Ete cine și-o ia tare de tot...

Departamentul anti-KGB i-a cerut lui Ceausescu arestarea lui Băsescu.

Doc. 43766.

După accesele de independentă fată de Moscova ale lui Nicolae Ceausescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei si repunerea Romaniei in sfera de influentă directă sovietică. Planul intocmit de KGB s-a numit "Dniestr“ (Nistru). A tinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securitătii.

Ceausescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securitătii Statului). Era secretă chiar si fată de DSS, care nu stia nici măcar care sint agentii si nici unde este sediul. UM 0110 si-a făcut bine treaba, avind in arhivă detalii despre reteaua KGB in Romania, numele sovieticilor de legătură si numele agentilor sovietici din Romania.

Amiralul Gheorghe Anghelescu, ca sef al Marinei Comerciale, era seful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinta. Intre 1987-1989, Silviu Predoiu, ofiter sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, avind biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu. Mentorii tripletei Traian Băsescu – Gheorghe Marin – Silviu Predoiu sint suspectati sau au fost urmăriti ca agenti sovietici/rusi. Vasile Ionel era in grupul "Corbii“ (Iliescu – Militaru). Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 Biroul Constanta, Adrian Isac a fost in atentia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 Biroul Brasov, Mihai Caraman era in atentia UM 0195, iar Petre Roman era in atentia 0544 (din cadrul DIE).

Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit in 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, in postul de director al Directiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, Serviciul Secret rus (continuatorul KGB). Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gh. Anghelescu. Acesta l-a racolat si instruit pe Traian Băsescu in directia servirii intereselor ruse… Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, Serviciul rus de Informatii.

Băsescu a fost urmărit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. S-a cerut arestarea lui. Ceausescu a preferat continuarea filării pentru a prinde intreaga filieră, apoi a ezitat arestarea, de frica reactiei rusesti. In perioada 1996-2000, T. Băsescu a fost din nou numit ministrul Transportului. In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru: asfaltarea unor sosele nationale, ajunse intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea lor s-a făcut cu banii cetătenilor, care au fost obligati să plătească celebra taxă Băsescu, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui și PD-ului.

Antena3 e incă aici...te oftici? Ăh?

@Ambidextru

INTERESANT!
Pe cand file din propria biografie, (ca la profil zice ca e...privat?)

rit de porc

Surse din Serviciile Secrete ne-au informat zice rit de porc...cine esti tu mai purcel urit?

Ponta, trimite-o lui Kondyakov să o rezolve prin Ду́ма. Harașo tak?

.

 
 


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor