Ziare.com

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT (Video)

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 12:25

   

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT (Video)
Avizarea privatizarii CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT, premierul Ponta fiind invitat sa spuna care sunt cele trei privatizari pentru care consiliul a mai dat aviz pana acum, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"De la intrarea in vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pana in prezent, CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie, acest lucru neintrand in atributiile CSAT.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, il invita pe ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

De asemenea, in comunicatul semnat de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, premierul, care este si ministru interimar al Transporturilor, este invitat sa isi asume responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat sa-si asume responsabilitatea care decurge din functiile pe care le indeplineste in derularea privatizarii companiei CFR Marfa SA.

Avand in vedere ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta considera ca procesul de privatizare a CFR Marfa SA desfasurat pana in prezent este un succes, domnul presedinte Traian Basescu il roaga pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme intr-un nou esec de tip 'Oltchim' care a afectat grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala", se mai arata in comunicat.

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri "Hotararea de Guvern pentru Aprobarea Elementelor principale ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni intre statul roman, prin Ministerul Transporturilor, Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman", procedurile urmand sa se finalizeze in termen de 60 de zile.

In aceeasi zi, premierul Ponta a anuntat ca a decis sa trimita hotararea pentru avizare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Contractul de privatizare a CFR Marfa, aprobat - Ponta paseaza la Basescu prin CSAT

CSAT nu are insa asemenea competente, iar purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale i-a transmis public acest lucru inca de miercuri premierului, intr-un comunicat oficial. De asemenea, este cunoscut faptul ca CSAT nu a mai dat un asemenea aviz, de la infiintarea lui.

Privatizarea CFR Marfa, pasata intre palate. Ce rol are CSAT (Video)

In aceste conditii, Victor Ponta a declarat ca daca CSAT nu da aviz, privatizarea nu se mai face.

Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

Important este ca, potrivit caietului de sarcini, contractul trebuie semnat in 5 zile lucratoare de la adoptarea hotararii de guvern. Premierul Ponta a parut descumpanit in conferinta de presa de miercuri in momentul in care jurnalistii i-au atras atentia asupra acestui lucru, fiind putin probabil ca CSAT sa se intruneasca intr-un interval atat de scurt.

"De ce cinci zile? Nu. Semnam contractul dupa ce avem avizul, avem 60 de zile. In 60 de zile sunt convins ca se va convoca un CSAT", a declarat premierul.

In replica, purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu l-a informat in prezenta jurnalistilor ca "potrivit caietului de sarcini de privatizare sunt 5 zile", dar Victor Ponta a continuat sa sustina ca este vorba despre 5 zile de la un aviz CSAT, fiind contrazis din nou de purtatorul de cuvant, dupa cum reiese din transcriptul conferintei de presa publicat pe site-ul Guvernului.

C.B.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4762 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dupa cum ne-am obisnuit...

...Ponta fuge de raspundere si minte cum respira. Nimic nou.

 

 

Nu aveam nici o indoiala privind manevra de aruncare de pisici

decedate a lui Victor-Viorel Ponta, zis Don Teflon.
Scuzati-mi vulgaritatea, dar chiar ca mi se indoaie de ceea ce face acest erudit dottore.

 

 

Ponta a primit raspuns la golaneala lui.

Ponta are sechele intelectuale dela asasinarea procurorului PANAIT !
Dumnezeu nu bate cu bata ci ia mintea celui vinovat de crima.

 

 

de unde vreti sa stie ponta ? el are diplomele facute la comanda !

--------------------------

 

 

Ha-ha-ha! Titus și Radu te salută și te așteaptă..

Ia citește și vezi dacă CSAT ARE atribuții:

IBucurești,(3 oct 2012)

Procedura de vanzare a CFR Marfă este intreruptă si nu va putea fi finalizată pană la sfarsitul anului intrucat strategia de privatizare nu a primit avizul CSAT, a declarat, miercuri, intr-o conferintă de presă, Horatiu Buzatu, secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor.

Buzatu a arătat că ministrul Transporturilor s-a prezentat la ultima sedintă CSAT cu proiectul de hotărare de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă, dar nu a primit avizul necesar.

Proiectul avea avizul ministerele Finantelor, al Administratiei si Internelor, al Apărării Nationale, al Justitiei si al Consiliului Concurentei.

"Ultimul aviz trebuia să sosească din partea CSAT (...) Ne-a venit un comunicat de presă in care am fost informati că membrii CSAT au fost informati", a spus Buzatu, mentionand că din punctul de vedere al ministerului ar fi fost foarte important să afle ce reprosuri există "la concret" din partea CSAT.

"Avem de-a face cu incapacitatea institutiilor statului de a răspunde provocărilor si necesitătilor momentului", a afirmat el.

E clar? Ăsta minte cum respiră și cum dă pe goarnă basamacul...

 

 

Nu-i prima data cand domnul Presedinte Basescu ii spune lui

... Ponta ca "Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT". Ce vrea Ponta, ce asteapta, sa-i deseneze seful statului ca sa-i fie mai pe inteles?

 

 

Lenin a spus Invatati ,invatati,invatati. Usor cu pianul pe scari

SOLIcitarea lui ponta se incadreaza la punctul 1 si 4 pt cine intelege
DIN legea 415/27.06.2002 cu completarile de rigoare
d) avizează proiectele de acte normative initiate sau emise de Guvern privind:
1. securitatea natională;
2. organizarea generală a fortelor armate si a celorlalte institutii cu atributii in domeniul securitătii nationale;
3. organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
4. pregătirea populatiei, a economiei si a teritoriului pentru apărare;
5. propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitătii nationale;
6. alocatiile bugetare destinate ministerelor si serviciilor cu atributii in domeniul apărării, ordinii publice si sigurantei nationale;
7. conditiile de intrare, trecere sau stationare pe teritoriul Romaniei a trupelor străine;
8. numirea in functiile prevăzute in statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare si superioare acestora;

 

 

*

Nu se incadreaza mai draga. Privatizarea CFR marfa fiind obiectiv strategic, ca idee, a primit deja avizul CSAT.Asta era in atributia CSAT -ului. Modul, procedura de privatizare insa e cu totul altceva si nu mai necesita nici o avizare in plus. Asta este deja in curtea onoratului guvern si al sau neonorat prim ministru, care pedeasupra este acum si ministrul transportului. Capiscii?

 

 

Logic . Si dupa lege .

Raspuns dat de pe plaja de la Neptun , cum e si firesc .

Traiasca Miscarea Populara !

 

 

Vaiii...ce si-a luat-o

Dottore,...guvernam si noi ceva? Ati copiat proiectele PDL, dar chiar sa il pui pe Base sa-ti arate greselile din privatizarea CFR? Te injosesti tare. Acum ai raspunderea pe masa. Dar ai doctorat, te descurci cumva.

 

 

De ce Ponta nu are curajul sa-si asume privatizarea CFR marga?

Ce se ascunde in spatele acestei privatizari? De ce a fost o privatizare de exceptie a lui Fenechiu si acum nu mai e buna si-i da fiori maimutei? De ce Ponta se teme de dosar penal?

 

 

Au!

Asta cred că o să doară. I-a cam stricat sfirșitul de săptămină prim copilotului...

 

 

Are diplomă din piele. Numai că este piele din obrazul lui.

.

 

 

Insistand langa pentru avizul CSAT, Ponta il ajuta practic

pe Gruia Stoica sa-si recupereze garantia de 10 milioane. Ar fi trebuiy ca TB sa i-l dea, sub rezerva interzicerii taierii a mai mult de 5% din parcul de vagoane anual. Si atunci i-am fi vazut pe Gruia, Kkrau, Fenechiu si Ponta pe unde ar fi scos camasa. Caci 200 de milioane nu-i mai imprumuta pricum nicio banca acordeonistului interlop.

 

 

maxi si etc au crezut imediat minciunile lui ponta

astia de la USL cred tot !
la inceput l-au bagat chiar pe Fenechiu sa "rezolve problema" !
si noi nu avem voie sa radem ? cum sa nu razi ?

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor