Decizia privatizarii CFR Marfa, publicata in Monitorul Oficial

Miercuri, 14 August 2013, ora 21:33
1601 citiri
Decizia privatizarii CFR Marfa, publicata in Monitorul Oficial
Foto: Arhiva

Hotararea de Guvern pentru aprobarea conditiilor de privatizare a CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre SC Grup Feroviar Roman, a lui Gruia Stoica, a fost publicata, miercuri seara, in Monitorul Oficial.

Afaceristul are la dispozitie 60 de zile - respectiv pana pe 14 octombrie a.c. - sa vina cu cele 202 milioane de euro pentru pachetul de 51% din CFR Marfa, se mentioneaza in Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta, abia intors din concediu, declara marti ca Hotararea de Guvern privind aprobarea privatizarii CFR Marfa - luata in discutie in CSAT si aprobata pe 24 iulie in Executiv - se va publica probabil miercuri in Monitorul Oficial.

Ponta: HG privind aprobarea privatizarii CFR Marfa se va publica miercuri in MO

"Hotararea probabil se va publica maine (miercuri - n. red.) ", anticipa prim-ministrul la Romania TV, adaugand ca termenul de 60 de zile in care se va semna contractul va curge practic de la aceasta data.

Presedintele Traian Basescu a declarat in 5 august ca Guvernul ar trebui sa desfasoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfa, respectiv sa publice in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern privind compania feroviara si sa nu puna statul in situatia de a plati despagubiri.

"Ce este important acum e ca Guvernul sa nu blocheze procedurile, pentru ca statul roman va plati daca el blocheaza procedurile. Daca este sa se rateze privatizarea, ca reprezentant al statului, as vrea sa se rateze din cauza partenerului si nu din cauza lipsei de curaj pe care eu, statul, o am la un moment dat in a continua procesul.

Pentru ca blocarea procesului de privatizare din cauza Guvernului Romaniei nu va face decat sa aduca daune de milioane in procese care vor dura ani, dar vor fi extrem de costisitoare la final", a afirmat Basescu.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, dupa ce a oferit un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni, asumandu-si si investitii de 900 milioane lei plus alte 1,5 milioane euro in mediu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#decizie privatizare CFR Marfa MO, #CFR Marfa GFR Monitor oficial, #Gruia Stoica actiuni CFR Marfa, #Gruia Stoica bani actiuni GFR Marfa, #termen plata Gruia Stoica GFR , #privatizare