Fenechiu reia privatizarea CFR Marfa - care sunt schimbarile si noul termen

Joi, 16 Mai 2013, ora 16:19
1908 citiri
Fenechiu reia privatizarea CFR Marfa - care sunt schimbarile si noul termen
Foto: Arhiva

Ministerul Transporturilor a publicat, joi, noul anunt de privatizare a societatii CFR Marfa, dupa ce initial toate cele trei oferte au fost respinse.

Termenul pentru depunerea documentatiilor de participare in cadrul procesului este 23 mai, ora 13:00, data la care va fi facuta publica si lista cu potentialii investitori.

Conform anuntului publicat pe site-ul MT, ofertele preliminare si neangajante trebuie sa fie depuse pana pe 5 iunie.

Unul dintre criteriile care a fost modificat de catre comisia de privatizare este cea referitoare la cifra de afaceri a potentialilor investitori, care a scazut de la 30 la 20 milioane de euro.

Pretul de pornire al licitatiei a ramas insa nemodificat, adica de 797.058.000 de lei.

Negocierile cu investitorii selectati vor incepe din 6 iunie, iar ofertele referitoare la pretul de licitatie se pot depune pana pe 19 iunie, urmand ca acestea sa fie deschise pe data de 20 iunie, la fel ca si in anuntul precedent.

Unul dintre investitorii interesati de companie, care a participat la prima procedura de selectie, a precizat, pentru Ziare.com, ca conditiile de precalificare "un pic prea severe" impuse de Ministerul Transporturilor, avand in vedere experientele anterioare nefaste, dar si timpul scurt pe care companiile l-au avut la dispozitie pentru a pregati documentatia necesara stufoasa sunt principalele cauze care explica deciza de respingere a ofertelor, considera Kinga Madarasan, administratorul companiei Transferoviar Grup, care se incrisese in cursa pentru privatizarea CFR Marfa alaturi de fondul austriac Donau Finanz.

Privatizarea CFR Marfa: Dezvaluirile unuia dintre investitorii respinsi

Ceilalti doi participanti pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa au fost compania americana OmniTRAX si Grupul Feroviar Roman.

Miercuri, Ministerul Transporturilor a resoins documentele depuse de cei trei ofertanti, motivand ca sunt incomplete, asa ca a decis reluarea procesului de privatizare, pentru ca acestia sa aiba timp sa rezolve problemele.

Statul roman s-a angajat in fata Fondului Monetar International sa desemneze ofertantul castigator pe 20 iunie 2013.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#CFR Marfa privatizare reluata, #CFR Marfa anunt privatizare , #privatizare
Comentarii