Ziare.com

GFR ii cere lui Sova sa publice contractul de privatizare al CFR Marfa si scrisoarea de garantie

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 15:29

   

GFR ii cere lui Sova sa publice contractul de privatizare al CFR Marfa si scrisoarea de garantie
Grup Feroviar Roman (GFR) solicita ca Ministerului Transporturilor sa-si dea acordul pentru publicarea continutului contractului de privatizare al CFR Marfa si a scrisorii de garantie bancara.

Cererea are loc dupa ce institutia a sesizat DIICOT cu privire la faptul ca Raiffeisen Bank a refuzat sa execute scrisoarea de garantie de 10 milioane de euro emisa catre patronul GFR, Gruia Stoica.

"GFR a adresat astazi (miercuri - n.red.) o noua solicitare pentru ca Ministerului Transporturilor sa-si dea acordul pentru a face public continutul contractului de privatizare al CFR Marfa si a scrisorii de garantie bancara, pentru corecta si completa informare a opiniei publice in legatura cu obligatiile pe care le avea de indeplinit fiecare parte si pentru a se putea vedea de catre toti cei interesati care este continutul acestor documente si in ce conditii putea fi executata scrisoarea de garantie bancara", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Compania a luat la cunostinta "cu surprindere faptul ca in data de 20 martie 2014, la solicitarea DIICOT, Ministerul Transporturilor s-a adresat oficial catre Raiffeisen Austria, prin intermediul Eximbank, cu cererea de executare a scrisorii de garantie bancara emisa de catre aceasta banca in favoarea Grup Feroviar Roman", au punctat reprezentantii companiei.Sova a sesizat DIICOT

Ministerul Transporturilor condus de Dan Sova a decis sa sesizeze DIICOT cu privire la faptul ca Raiffeisen Bank a refuzat sa execute scrisoarea de garantie de 10 milioane de euro emisa catre patronul GFR, Gruia Stoica.

Ministerul Transporturilor sesizeaza DIICOT dupa ce Raiffeisen a refuzat executarea garantiei GFR

La 28 ianuarie, in timpul mandatului Ramonei Manescu, DIICOT a solicitat Ministerului sa comunice daca garantia de 10 milioane de euro a fost restituita lui Gruia Stoica, dupa esuarea privatizarii CFR Marfa, conform Ministerului Transporturilor. Institutia nu a raspuns insa solicitarii DIICOT la acea data.

"Din motive care ne sunt straine, in timpul mandatului ministrului Ramona Manescu nu s-au intreprins masuri concrete de solutionare a cererii DIICOT. In momentul preluarii mandatului de ministru al Transporturilor de catre Dan Sova, la data de 5 martie 2014, una din primele actiuni intreprinse a fost aceea de a se raspunde cererii DIICOT.

In acest sens, a fost imputernicit secretarul de stat Buica Nicusor Marian pentru a lua toate masurile necesare in ceea ce priveste solicitarea DIICOT, fiind mandatat sa analizeze si sa solutioneze cererea DIICOT", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ulterior, in data de 19 martie, secretarul de stat Nicusor Buica a demisionat fara a da vreo explicatie. Dupa acest episod, MT a transmis prin EximBank solicitarea de executare precum si adresa Raiffeisen Bank Austria, cu scopul executarii garantiei, totusi banca a refuzat executarea scrisorii de garantie.

In consecinta, ministrul Dan Sova a dispus Corpului de Control efectuarea cercetarilor in cadrul directiilor implicate.

Sova i-a dat inapoi garantia de 10 milioane de euro lui Gruia Stoica, desi era ceruta de DIICOT

"Controlul este in desfasurare, iar in acest moment ne aflam in curs de strangere a documentelor si de formulare a unei plangeri penale in rem catre Parchetul General - DIICOT pentru a se cerceta daca exista culpa din partea Ministerului Transporturilor sau daca refuzul Raiffeisen Bank este nelegal, si pentru a se proceda la eventuala tragere la raspundere a celor vinovati", se arata in comunicatul MT.

In replica, reprezentantii GFR au transmis ca societatea nu este urmarita penal si nici nu a fost pus sechestru pe conturile sau bunurile sale.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1068 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mascariciul de sova

e specialist in disparut contracte nu in aratat, impreuna cu mami care e bagata pona-n git in tot felul de afaceri murdare.

 

Treziti-va romani !

Toate contractele penalilor astora sint secrete? De ce ? Ce ascund aceste contracte ?

 

hmmmm: miroase cam a parfum marca "contract original bechtel"...

... mirosind a semnatura condamnatului cu executare nastase adrian - mentorul shtitzifico-artistic-doctoral-spiritual al primashului el supremo comandante dottore ponta victor viorel, seful celui mai bun, corect si cinstit guvern pe care l-a avut vreodata Romania, contract pe care numitul menistru pesederast sova dan, baietelul lu' madam maistra advocata sova care a reprezentat interesele companiei Bechtel in aceasta afacere, si care contract a fost de negasit de catre numitul baietel menistru pesederast al trinurilor, soselelor, avioanelor, bampoarelor, drumurilor aeriene, nationale, navale, judetene, satesti comunale terestre uscate sau inundate de pe teritoriul minunatei, pitoresti si fascinante Romanii.......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor