Gruia Stoica: In contract nu exista niciun termen de plata pentru CFR Marfa

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 16:54
2461 citiri
Gruia Stoica: In contract nu exista niciun termen de plata pentru CFR Marfa
Foto: Arhiva

Gruia Stoica, proprietarul GFR, a declarat, luni, ca in dosarul CFR Marfa nu exista nicio conditie si niciun termen de plata.

"Avem niste obligatii contractuale, atat eu, cat si vanzatorul. Nu exista nicio conditie de plata, niciun termen de plata. Exista o data a finalizarii tranzactiei cand se indeplinesc conditiile suspensive pe care noi, vanzatorul si cumparatorul, le-am stabilit si, independent, vine si avizul Consiliului Concurentei, asa cum stabilesc normele europene", a declarat Gruia Stoica, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Intrebat ce semnificatie are data de 14 octombrie in acest caz, proprietarul GFR a raspuns: "Ca termen de finalizare, nu exista data de 14 octombrie, si nici ca termen de plata. Plata se face in momentul in care toate conditiile suspensive sunt indeplinite".

Privatizarea CFR Marfa, esuata: Cum va putea fi salvata

Despre solicitarea avizului Consiliului Concurentei, presedintele GFR a spus ca, dupa semnarea contractului, a pregatit documentatia necesara, care inseamna "un portbagaj intreg", si a depus-o cat a putut de repede.

Anterior, el a precizat ca va plati suma restanta de 172 milioane de euro pentru CFR Marfa, doar daca statul roman si-a indeplinit toate obligatiile.

Gruia Stoica (GFR): Punem banii pe masa, daca conditiile contractuale sunt indeplinite

"Suntem pregatiti sa punem acesti bani pe masa, daca conditiile vor fi indeplinite. Transferul de proprietate nu se va face fara avizul Concurentei", a subliniat Gruia Stoica.

Luni expira termenul prevazut in Hotararea de Guvern la care privatizarea CFR Marfa va putea fi finalizata. Desi GFR a cerut o amanare, pentru a astepta avizul Consiliului Concurentei, fara de care procesul nu poate fi finalizat, ministrul Transporturilor, Ramona Manscu, nu a aprobat aceasta cerere, desi initial a dat de inteles ca va aduce in discutie scenariul in Guvern.

Zi decisiva pentru privatizarea CFR Marfa: Gruia Stoica mai are de platit 172 milioane de euro (Video)

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Gruia Stoica termen plata CFR Marfa, #Gruia Stoica plata CFR Marfa, #termen privatizare CFR Marfa , #privatizare