Ziare.com

Guvernul, catre FMI: CFR Marfa va trece printr-o restructurare agresiva

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:29

   

Guvernul, catre FMI: CFR Marfa va trece printr-o restructurare agresiva
Guvernul si FMI au decis ca CFR Marfa sa fie restructurata "agresiv", prin reducerea costurilor de personal, vanzarea vagoanelor invechite ca fier vechi si oprirea de livrari catre clientii care au acumulat datorii fata de companie.

Pentru CFR Marfa a fost stabilita o noua tinta trimestriala de arierate, care sa ajunga la zero datorii, excluzand dobanzile si penalitatile pentru arieratele existente, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu Fondului Monetar International (FMI) si Comisia Europeana in aceasta luna.

"In pofida eforturilor noastre, privatizarea CFR Marfa nu a fost finalizata inainte de expirarea termenului stabilit in hotararea de guvern, iar compania continua sa acumuleze arierate, suferind si o pierdere din exploatare in primele noua luni ale anului. Pentru a asigura viabilitatea CFR Marfa, intentionam sa restructuram agresiv compania si sa continuam procesul de privatizare", se arata intr-un document oficial.

In scrisoare, privatizarea CFR Marfa este estimata sa fie finalizata in luna mai 2015.

Intr-o ordonanta de urgenta pregatita de Guvern se arata ca CFR Marfa va renunta la o parte dintre angajati in 2014, persoanele disponibilizate urmand sa primeasca un venit lunar de completare dupa desfacerea contractului de munca.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman, companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta-i interesant

Era suspectat patronul GFR ca va vinde vagoanele invechite la fier vechi. Nu o va face el, FMI si Guvernul au stabilit sa o faca insa chiar statul roman...

 

Interesul politic mai presus de orice rationament economic

Deci Grupul Feroviar Roman isi va deschide puncte de colectare a fierului vechi si in final va achizitiona CFR Marfa la pret de fier vechi.
Fara infrastructura de transport ne intoarcem in timp.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor