Guvernul explica in ce conditii si cand se poate desfiinta contractul CFR Marfa

Joi, 25 Iulie 2013, ora 11:26
1201 citiri
Guvernul explica in ce conditii si cand se poate desfiinta contractul CFR Marfa
Foto: Arhiva

Contractul de privatizare a CFR Marfa va fi desfiintat fara orice alta formalitate si fara interventia instantei daca procedura nu va fi finalizata in maximum 60 zile calendaristice, independent de orice culpa a cumparatorului, transmite Guvernul.

Contractul de privatizare a companiei CFR Marfa a fost aprobat de Guvern, in sedinta de miercuri.

"Daca finalizarea nu va avea loc, independent de orice culpa a cumparatorului, intr-o perioada de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, contractul se desfiinteaza de plin drept fara a mai fi necesara punerea in intarziere si fara orice alta formalitate prealabila si fara interventia instantei", informeaza Executivul.

Premierul Victor Ponta a declarat ca acest contract de vanzare a companiei CFR Marfa va fi semnat doar dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"Daca CSAT se opune, contractul nu va fi semnat deloc (...) Pana pe 23 septembrie trebuie sa semnam sau nu contractul. Daca este din vina noastra, nu se intampla nimic. Pur si simplu se anuleaza licitatia", a spus Ponta.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", desi nu sunt prea multe institutii de credit dispuse sa finanteze o astfel de suma, si s-a intrebat de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Stoica a declarat marti ca Grup Feroviar Roman discuta cu institutii financiare din top 5 mondial finantarea tranzactiei privind preluarea CFR Marfa si este sigur ca va putea face platile in conditiile stabilite, fiind o companie bancabila, solida si fara datorii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#desfiintare contract CFR Marfa, #scandal CFR Marfa, #guvern privatizare CFR Marfa , #privatizare