Ziare.com

Guvernul s-a razgandit: Le va da bani angajatilor disponibilizati de la CFR Marfa

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 13:53

   

Guvernul s-a razgandit: Le va da bani angajatilor disponibilizati de la CFR Marfa
Guvernul va acorda plati compensatorii angajatilor CFR Marfa care vor fi disponibilizati in 2014, facand o exceptie de la legea in vigoare, care nu prevedea astfel de beneficii pentru compania de stat.

"In baza angajamentelor asumate cu organismele financiare internationale, CFR Marfa este angajata in procesul de privatizare pana in luna mai 2015, fapt pentru care in cursul anului 2014 aceasta societate va efectua disponibilizari colective de personal.

Se propune exceptarea CFR Marfa SA de la prevederile articolului 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 29/2013, astfel incat persoanele disponibilizate sa beneficieze de venit lunar de completare. Aceasta masura este menita sa atenueze tensiunile sociale ce pot fi determinate de disponibilizarile colective efectuate de catre CFR Marfa", a comunicat Guvernul, conform Mediafax.

Angajatii disponibilizati din toate companiile de stat au primit pana de curand un venit de completare acordat pana la doi ani, in functie de vechimea in munca, avand astfel din partea statului un sprijin financiar pana la gasirea unui nou loc de munca.

Insa Guvernul a decis, in august 2013, sa aplice o noua regula, limitand acest drept doar la persoanele disponibilizate din anumite companii. Pe lista initiala nu a fost inclusa, insa, si CFR Marfa.

Venitul de completare este acordat lunar, in functie de vechime.

Astfel, el se da timp de 12 luni pentru cei care au lucrat intre 3 si 10 ani, pe 20 de luni pentru persoanele cu o vechime in munca cuprinsa intre 10 si 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 si 25 de ani si pe 24 de luni pentru salariatii care au muncit mai mult de 25 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1105 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor