Intalnire la ceas de seara intre consilierul lui Ponta si Gruia Stoica

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 11:11
2816 citiri
Intalnire la ceas de seara intre consilierul lui Ponta si Gruia Stoica
Foto: Arhiva

Generalul american Wesley Clark, consilier al premierului Ponta, a avut o intalnire de circa o ora cu omul de afaceri Gruia Stoica, detinatorul Grampet si castigatorul licitatiei pentru pachetul majoritar de actiuni al CFR Marfa.

Intalnirea a avut loc in biroul lui Gruia Stoica de pe Calea Victoriei, scrie Bursa.

Conform sursei citate, discutiile ar fi fost legate de strategiile din domeniul transporturilor.

Gruia Stoica detine Grupul Grampet, care activeaza in domeniul transportului feroviar de marfa, avand afaceri in mai multe tari din jurul Romaniei. El a castigat si licitatiile pentru privatizarea companiilor de transport feroviar de marfa din Croatia si Romania si a depus scrisori de intentie pentru societatile similare din Bulgaria si Grecia.

Generalul american in rezerva Wesley Clark, consilier al premierului Victor Ponta pe probleme strategice si de securitate, a fost comandantul fortelor NATO in timpul razboiului din Kosovo si este membru in Consiliul director al companiei BNK Petroleum.

Reprezentantii Grup Feroviar Roman (GFR) au semnat pe 2 septembrie contractul cu Ministerul Transporturilor, dupa ce compania a fost declarata castigatoare in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Hotararea de Guvern prevede ca termenul de finalizare a tranzactiei este la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

Cu toate acestea, Consiliul Concurentei trebuie sa isi dea avizul pentru aceasta preluare, care va veni in maximum 5 luni. Fara acesta, cumparatorul nu are drepturi depline in companie. Gruia Stoica, patronul GFR, a mentionat ca va achita suma integrala dupa ce va primi acest aviz.

Premierul Victor Ponta a precizat in data de 4 septembrie ca Gruia Stoica trebuie sa plateasca 10% din suma de 202 milioane de euro in termen de 30 de zile.

Privatizarea CFR Marfa: Cat trebuie sa plateasca Gruia Stoica in 30 de zile

"Noi speram sa ii dea si privatizarea sa se finalizeze. Important e sa mearga lucrurile si totul sa se rezolve", a precizat prim-ministrul. Daca Gruia Stoica nu achita ulterior si diferenta, intelegerea cade.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#intalnire Wesley Clark Gruia Stoica, #Gruia Stoica CFR Marfa , #privatizare
Comentarii