Lucian Isar: Privatizarea CFR Marfa mi s-a parut o golanie

Marti, 02 Iulie 2013, ora 07:17
1984 citiri
Lucian Isar: Privatizarea CFR Marfa mi s-a parut o golanie

Lucian Isar, fost administrator TAROM si CFR, sustine ca CFR Marfa ar fi trebuit sa fie privatizata cu un investitor strategic, precizand ca tot ce s-a intamplat i s-a parut o golanie.

"Privatizarea CFR Marfa mi s-a parut o golanie. Este exact ca si la Oltchim, doar ca la Oltchim auzeam niste muzica in fundal. CFR Marfa ar fi trebuit sa se privatizeze cu un investitor strategic. S-a preferat versiunea pe fuga si cu o licitatie cu negociere tocmai pentru a ajunge intr-un buzunar care pana la urma se va dovedi ca nu are banii", a declarat Lucian Isar, luni seara, la Realitatea Tv.

In opinia sa, Grupul Feroviar Roman, care a castigat licitatia pentru CFR Marfa, nu va reusi sa obtina bani de la banci.

"Acest ultim castigator a concurat practic singur pe ultima suta de metri si, in loc sa plateasca minimul de 180 de milioane de euro, a oferit 202 milioane de euro. Mai mult, stia ca cu o satpamana inainte se luasera 15 milioane de euro din active.

Pentru un investitor rational, corect, nu ar fi aruncat cu 202 milioane de euro pe fereastra atat timp cat nici macar nu avea banii. Acesta este si motivul pentru care nu va reusi sa obtina bani de la banci pentru ca o banca serioasa va pune urmatoarea intrebare: daca puteai sa achizitionezi acea companie la 180 de milioane de euro, de ce ai aruncat cu 202 milioane?", a spus Isar.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#CFR Marfa privatizare, #Grupul Feroviar Roman CFR , #privatizare