Mecanicii acuza: Manescu incalca legea in incercarea de a privatiza cu dedicatie CFR Marfa

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 22:35
1419 citiri
Mecanicii acuza: Manescu incalca legea in incercarea de a privatiza cu dedicatie CFR Marfa
Foto: Arhiva

Federatia Mecanicilor de Locomotiva (FML) a cerut Ministerului Transporturilor sa respecte Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, in contextul in care termenul fixat pentru modificarea contractului de vanzare-cumparare a CFR Marfa este sub cel legal.

"In incercarea de a privatiza CFR Marfa cu dedicatie si cu orice pret, Ministerul Transporturilor incalca legea", spun reprezentantii FML.

In data de 4 octombrie 2013, pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost publicat proiectul de "Hotarare de Guvern pentru modificarea alin. (2) al pct.9 din Anexa la Hotararea Guvernului nr.526/2013 pentru aprobarea conditiilor principale ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni intre stat, prin Ministerul Transporturilor, in calitate de vanzator si Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman - S.A., in calitate de cumparator, avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din valoarea capitalului social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa 'C.F.R. Marfa' - S.A."

Privatizarea CFR Marfa: Cat de periculos poate fi ragazul acordat GFR

Termenul pus la dispozitie pentru sugestii si opinii din partea societatii civile este de doar 4 zile.

Acest termen incalca prevederile Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, atrage atentia FML intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, articolul 6 (4) al legii amintite stabileste un termen minim de 10 zile pentru formularea de sugestii, opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice de la publicarea anuntului pe site.

De asemenea, acelasi articol prevede ca: " (2) Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, in conditiile alin. (1), cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice."

Prin urmare, termenul de 4 zile incalca grav prevederile legii amintite, iar FML solicita retragerea proiectului de pe ordinea de zi a sedintei Comisiei de Dialog Social de marti si incadrarea in prevederile legale.

C.S.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#privatizare CFR Marfa lege, #modificare contract privatizare CFR Marfa , #privatizare