Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 12:26
2286 citiri
Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!
Foto: gov.ro (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca nu are ce sa-i reproseze ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in legatura cu privatizarea CFR Marfa, in ciuda contestatiei formulate de americanii de la OmniTrax, care acuza autoritatile romane de lipsa de transparenta.

"Saptamana viitoare este reuniunea board-ului FMI, insa ce e pe surse e mai important si tot pe surse se va spune ca mint cei de la FMI, chiar daca vom incheia acordul cu succes. Important e ca suntem in grafic, procedura de privatizare de la CFR Marfa e o procedura pe care toate structurile guvernamentale au recunoscut-o, ea s-a facut in conditiile legii si mereu in consulatare cu partenerii internationali, inclusiv stergerea datoriilor era trecuta in procedura de privatizare.

Am indeplinit procedurile conform legii. Nu am ce sa-i reprosez lui Fenechiu. Nu am stabilit numai noi aceste termene, chiar daca americanii (de la OmniTrax - n.red.) sunt nemultumiti", a precizat prim-ministrul.

Consiliul director al FMI se reuneste pe 26 iunie pentru a discuta acordul stand-by incheiat cu Romania, iar pe lista de prioritati se afla si privatizarea CFR Marfa.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat pentru Ziare.com ca Romania isi va indeplini toate obligatiile asumate pana la aceasta data, negand informatiile dintr-un document obtinut de Mediafax, in care se preciza ca Guvernul nu si-a atins toate tintele si ca va cere o derogare.

Noul spin din coasta Romaniei: Va pica sau nu examenul cu FMI?

Inainte de depunerea ofertelor in plic, adica miercuri, la ora 12.00, asocierea Transferoviar Grup - Donau Finanz a anuntat ca se retrage din cursa pentru privatizarea CFR Marfa, deoarece nu a avut suficient timp la dispozitie pentru a se documenta in legatura cu situatia financiara a companiei de stat.

Astfel, Grup Feroviar Roman (GFR) ramane singurul competitor pentru privatizarea operatorului de transport.

Privatizarea CFR Marfa: Grup Feroviar Roman ramane singurul competitor

De asemenea, compania americana Omnitrax s-a retras la randul ei pe 6 iunie, dupa ce a depus un plic gol in cadrul etapei de oferte preliminare neangajante si comentarii asupra cadrului contractual.

Ulterior, ea a contestat procesul de privatizare, acuzand lipsa de transparenta si faptul ca a avut la dispozitie doar o saptamana pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situatia CFR Marfa.

Conform calendarului, joi va fi declarat castigatorul licitatiei.

Rasturnare de situatie la privatizarea CFR Marfa: Americanii de la OmniTrax contesta procedura

Guvernul a aprobat, pe 12 iunie, o schema ce presupune stergerea datoriilor fiscale ale operatorului feroviar prin conversia lor in actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Ponta privatizare CFR Marfa, #Ponta reprosuri Fenechiu, #Ponta Fenechiu privatizare CFR Marfa, #Ponta acord FMI, #privatizare CFR Marfa , #privatizare