Privatizarea CFR Marfa: Niciun investitor nu a trecut de prima etapa (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 16:51
2453 citiri
Privatizarea CFR Marfa: Niciun investitor nu a trecut de prima etapa (Video)
Foto: Digi 24

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus ofertele pentru privatizarea CFR Marfa nu s-a calificat pentru etapa urmatoare.

"In urma verificarii si analizarii documentatiilor de participare depuse de potentialii investitori la procedura de precalificare in cadrul procesului de privatizare a SNTFM CFR MARFA, Comisia de Privatizare instituita la nivelul Ministerului Transporturilor, a hotarat respingerea celor trei potentiali ofertanti si reluarea procedurii, conform prevederilor legale", anunta Ministerul Transporturilor intr-un comunicat remis Ziare.com.

Documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa a fost depusa de compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Miercuri a fost termenul pentru finalizarea verificarii si analizarii documentelor de participare, precum si pentru intocmirii listei investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa.

In acest context, procesul de privatizare se va relua.

Statul roman s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa desemneze ofertantul castigator pe 20 iunie 2013.

Daca initial autoritatile au anuntat ca 12 investitori sunt interesati de cumpararea CFR Marfa, doar trei companii au depus oferte pana pe 11 mai, termenul limita pentru depunerea documentelor de precalificare, chiar si dupa ce Ministerul Transporturilor a decis relaxarea conditiilor de participare.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#privatizare CFR Marfa esec, #investitori respinsi CFR Marfa , #privatizare