Ziare.com

Privatizarea CFR Marfa, in impas - acordul cu FMI, in pericol, se anunta proteste

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 14:06

   

Privatizarea CFR Marfa, in impas - acordul cu FMI, in pericol, se anunta proteste
In timp ce raspunderea asupra privatizarii CFR Marfa este pasata de la o institutie a statului la alta, analistii si reprezentantii angajatilor societatii de transport marfa atrag atentia asupra pericolelor pe care le prezinta modul in care se desfasoara procesul de privatizare.

In opinia economistului Mircea Cosea, privatizarea CFR Marfa pare sa aiba aceeasi soarta ca procedura similara derulata cazul Oltchim, iar acumularea tensiunilor sociale devine periculoasa.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT

"Dupa parerea mea in stadiul actual in care care se afla, CFR Marfa se indreapta pe acelasi drum, spre acelasi esec pe care l-a inregistrat si Oltchim. Actuala guvernare si presedintia, pe de alta parte, nu realizeaza in ce camp periculos suntem. Restructurarile coboara standardul de viata al cetatenilor care ne duce departe de promisiunile pe care le-am avut", a afirmat analistul Mircea Cosea la Digi 24.

Ponta: Daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa, nu o mai facem. Basescu sa taca din gura

Acordul cu FMI, in pericol

Analistul avertizeaza ca Romania risca, in aceasta situatie, sa piarda acordul cu Fondul Monetar International, necesar "avand in vedere situatia grava in care se afla situatia economica si incapacitatea de guvernare la acest moment".

Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, considera ca un nou aviz al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, solicitat de prim-ministrul Victor Ponta, nu era necesar, iar tergiversarile pot avea consecinte grave.

"Prevederile din caietul de sarcini si prima Hotarare de Guvern au fost un pic modificate si cred ca atunci se impune, din punctul de vedere al premierului, un nou aviz al CSAT. Din punctul meu de vedere nu mai trebuia", a spus Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva la Digi 24.

Poate fi rau pentru intreaga tara

Potrivit acestuia, privatizarea CFR Marfa va fi un esec, iar amanarea unei decizii afecteaza angajatii si prezinta riscuri la nivelul intregii tari.

"Privatizarea va fi un esec. Cu cat se lungeste mai mult boala si nu se ia o decizie este foarte rau pentru noi, pentru salariati. Poate fi rau pentru intreaga tara, pentru ca vorbim de o societate cu interes strategic", a mai spus Mantescu.

Privatizarea CFR Marfa, pasata intre palate. Ce rol are CSAT (Video)

In privinta castigatorului licitatiei pentru pachetul majoritar de actiuni ale CFR Marfa, Grupul Feroviar Roman (GFR), presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva a insistat asupra importantei investitiilor necesare la CFR Marfa.

"Atat timp cat este o societate privata romaneasca care functioneaza in piata si este cotata ca cea mai mare societate de transport feroviar de marfa din Europa, cred ca putem sa-l numim investitor strategic", adaugand ca pentru angajati este importanta capacitatea companiei de a face investitii.

Dupa ce a adoptat prin Hotarare de Guvern contractul de vanzare-cumparare a CFR Marfa, premierul Victor Ponta a anuntat ca documentul va fi trimis pentru avizare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Ulterior, purtatorul de cuvant al Administratie Prezidentiale a afirmat, intr-un comunicat, ca avizarea privatizarii CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, vrasmasu iecu ochii pa noi sia sculta

toce scriti aici despre privatizati, despre marfa si despre trinuri !

La masa falimentară

Din senin
O nenorocire mare,
A căzut vijelios
Peste vechiul magazin
Chic Berlin
Herman Woiss et. David Gross
Au venit toti creditorii
???
Mărfuri
Catifele si dantele
Si diverse cifre grele
In registre au găsit

Weiss se plimbă agitat
Si din cap isi smulge părul
Cand constată adevărul
Că in ***and, imediat
Fi-vor amandoi la fel
Gross si el,
Declarati intr-un moment
In stare de faliment.

-Nu intelegi deloc momentul
Bate-n usă falimentul
Neindois
(Zice Herman Weiss lui Gross)

- Eu mă zbucium ca să scap
Si imi smulg părul din cap
Si tu stai ca un baron
Cu mainile băgate-n buzunar
La pantalon –

-Iti smulgi părul! Zise el –
Dar de unde stii matale
In acest moment de jale
Că nu fac si eu la fel?

 

Cum s-a ajuns la acest "impas"?!

Cine l-a provocat si prin ce metode?! Este corect sa fii inalt functzionar public si sa vorbesti in dodii, aruncand aluzii, amenintzari ascunse, "informatzii" dobandite nu se stie cum?! De ce nu se continua actiunea, in conditii legale, de data aceasta?! De ce acum seful CSAT-ului bate in retragere?!

 

Makcul pilangiu a sabotat privatizarea CFR.

Makcul troscangiu,comunist și securist a sabotat procesul de privatizare, asta a făcut incompetentul comunist și securist. A sabotat procesul de privatizare. Cum l-a sabotat? A dat de ințeles că sunt lucruri necurate acolo și l-a pus in imposibilitate pe cel care a caștigat să mai adune bani de la bănci, și atunci, pe bună dreptate, Ponta i-a spus: tovarășe nomenclaturist comunist și securist,dacă e ceva care dumneata știi și noi nu știm, i-a aprobă-l tu in CSAT".

E o problemă de siguranță națională. Acum, Makcul pilangiu,securist și comunist incapabil vrea să scape de cartoful fierbinte, fiindcă eșecul privatizării CFR Marfă se pune direct pe Makcul spirtangiu,comunist și securist.. Adică cum, nu vrei să convoci CSAT-ul pentru așa ceva? Păi ,pană săptămana trecută erai foarte preocupat de chestiunea asta,tovarășe Basamac pilangiu și comunișt și securist...sau te pomenești că nu...

Antena3 e incă aici...vă ofticați? Ba bine că nu...hă-hă-hă-hă-hă!

M'da, "acordul cu FMI in pericol" ...

.. ca n-a luat "cine trebE" placinta CFR -Marfa :-))
Ia sa ia shisturile vreun miliardar rus si Roshia-Montana vreun consortziu CHINEZ, ca atunci explodeaza tanti Lagarde, fosila de la FMI.

csat a aprobat strategia de privatizare

csat nu verifica dosarele si garantiile finaciare ale participantilor la licitatie asa ca nu are o baza sa acepte sau nu castigatorul. responsabilatatea e in intregime a guvernului si comisiei care a verificat dosarele participantilor. faptul ca a castigat unul fara bani inseamna ca unii ar putea sa ajunga la puscarie. si nu de la csat

Contractul va fi semnat, Ponta fiind obligat nu de

Basesu, Merkel sau Barosso .. ci de avocatii lui Gruia, aia care citesc legile asa cum sunt si nu cu interpretarea politica a lui Ponta , Ambidextru sau a mea.
Mai exact ... guvernul a aprobat in sedinta de guvern finalizarea licitatiei. De aici incolo, traseul este stabilit de lege.
Varianta basistilor (si a mea) este ca cererea lui Ponta este nelegala, CSAT neavand atributii pe ceea ce cere Ponta.
Varianta USL-istilor .. CSAT-ul este obligat prin lege sa isi dea avizul, Victor Ponta fiind absolvit de orice vina (inclusiv legala) in cazul in care nu mai finalizeaza contractul de privatizare fara aviz favorabil.
Intrebarea este pe cine va da in judecata Stoica in cazul in care Ponta anuleaza privatizarea? CSAT-ul si Basescu? Sau guvernul si pe Ponta? Ori aici gargara politica se separa clar de realitatea legii!

Foarte bine.

Sa vada si UE pe cine a sustinut.

Catre CSAT

Dorim sa se faca public daca in contractul de vanzare cumparare, statul a impus urmatoarea conditie si anume:
-In cazul in care cumparatorul nu poate tine in stare de functionalitate compania,are obligatia s-o vanda nu s-o inchida iar statul are prioritate s-o cumpere .In cazul in care statul nu va fi interesat sa o cumpere,compania nu poate fi vanduta decat in prezenta unei comisii guvernamentale,ca intermediar al vanzarii.
Sa nu uitam ca o asemenea companie de transporturi,are si o strategie militara iar statul trebuie sa-si asigure dreptul de a exista si a o folosi in caz de razboi.Daca pentru toate intreprinderile de stat s-ar fi introdus in contractul de cumparare vanzare o asemenea clauza, azi aveam si tractorul brasov si progresul braila si tot ce a ruinat adrian nastase

Nu bate in retragere.

Va convoca CSAT, va avea grija ca Ponta si ministrii sai sa fie majoritari si binenteles ca va sustine acordarea avizului favorabil. Sunt curios ca vor sustine Ponta si ai sai!!

Mircea Cosea, alt ***

Actuala guvernare si presedintia, pe de alta parte, nu realizeaza in ce camp periculos suntem. Restructurarile coboara standardul de viata al cetatenilor care ne duce departe de promisiunile pe care le-am avut", a afirmat analistul Mircea Cosea.

daca asta crede că presedentia are vreo legătura cu privatizarea si mai crede că promisiunile musl aveau ceva cat minor de real la baza, atunci e analistul lu'pește, buyn doar pt latrina 3

 

@ D ILIU .

Ponta nu are sange in instalatie.Se ascunde dupa Basescu sau dupa vre-un alt ministru liberal. ori de cate ori are de luat decizii dificile.Presedintele doar a avertizat ca cel care a castigat licitatia nu are bani pentru a cumpara CFR Marfa,darmite sa mai aiba si bani de investitii pentru relansare. Decizia e a primului ministru ,el e responsabil.

 

Nu sunt proteste!! Sunt manifestari ale cetatenilor incantati de

guvernarea Ponta!

 

TAREEEEEE!!!!

buna poanta, mi-ai facut dimineatza. Mersi.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor