Scandal in privatizarea CFR Marfa - Grupul Feroviar Roman ar putea fi descalificat

Joi, 20 Iunie 2013, ora 14:24
3902 citiri
Scandal in privatizarea CFR Marfa - Grupul Feroviar Roman ar putea fi descalificat

Ministerul Transporturilor a acceptat oferta tehnica depusa de Grupul Feroviar Roman (GFR) pentru privatizarea CFR Marfa, in prezent fiind negociate conditiile impuse de GFR pentru oferta financiara, a declarat ministrul Relu Fenechiu.

Astfel, compania se angajeaza sa plateasca mai mult de 180 de milioane de euro, insa in anumite conditii, care nu au fost precizate de ministru. In cazul in care conditiile nu vor fi retrase, GFR va fi descalificat.

"Oferta tehnica a companiei a fost corecta si GRF a fost declarata calificata. Oferta financiara contine niste conditii si suntem in negocierea lor. Daca vom finaliza aceste negocieri astfel incat oferta financiara sa nu aiba niciun fel de conditii, vom finaliza procedura, daca nu, va fi descalificat ofertantul ramas in cursa", a precizat Fenechiu intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului, pretul CFR Marfa trebuie sa fie peste 180 de milioane de euro, fara niciun fel de conditii.

"In ceea ce priveste conditiile care sunt cerute, atat timp cat se va renunta la ele, putem sa mergem mai departe. Daca nu, nu vom merge mai departe, pentru ca mandatul Comisiei de Privatizare este foarte clar: pretul trebuie sa fie peste 180 de milioane de euro si fara niciun fel de conditii", a mai spus Fenechiu.

GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, vrea sa plateasca banii in trei ani, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.

Patronul Transferoviar: Nu este normal

"Noi am cerut de doua ori amanarea privatizarii, am angajat un consultant important pentru a analiza situatia CFR Marfa, am cerut de doua ori amanarea procesului si nu ni s-a aprobat.

Anexa C10 din caietul de sarcini spune ca nu au voie sa mai negocieze termenul de baza, altfel e descalificat. Nu este normal! Singura conditie e minimum 180 de milioane de euro platibile in 60 de zile", a declarat Calin Mitica, patronul Transferoviar Grup, la Realitatea TV.

Joi a fost deschisa singura oferta in plic pentru privatizarea CFR Marfa, depusa de Grup Feroviar Roman.

Tranferoviar s-a retras din licitatie, in semn de protest fata de modul in care a fost gestionat procesul de privatizare de catre Ministerul Transporturilor.

De asemenea, compania americana OmniTrax a fost descalificata dupa ce reprezentantii acesteia nu au depus la comisia de privatizare planul de afaceri si oferta preliminara, neangajanta. In schimb, compania a facut o contestatie, acuzand ministerul de lipsa de transparenta in ceea ce priveste derularea licitatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
#Gurp Feroviar conditii CFR Marfa, #negociere pret CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #privatizare
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Poza StefanIntaiulSiCelMare
StefanIntaiulSiCelMare
rank 2
Licitatia asta aduce a Guta, Adi Minune sau Florin Mezel