Ziare.com

Cine este nou director general al CFR Marfa

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 15:25

   

Cine este nou director general al CFR Marfa
Dan Valentin Belcea a fost numit director general al CFR Marfa, dupa ce anterior a detinut functia de membru in Consiliul de Administratie al societatii.

Nascut pe 30 iulie 1969, Belcea este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia si are mare experienta in managementul unor companii cu capital privat, se arata intr-un comunicat al CFR Marfa, remis Ziare.com.

Noul director al CFR Marfa si-a inceput cariera in Statele Unite ale Americii. In Romania, Belcea a fost director financiar al Graffiti/BBDO (intre 1993 si 1994), CB Investment SRL (1995-1996), dar si general manager la Prima Tv (in perioada 1996 - 2002).

Din anul 2005 pana in anul 2012 a ocupat functia de vicepresedinte - responsabil cu dezvoltarea strategica la International Railway Systems S.A., iar din ianuarie 2010 pana in prezent a ocupat functia de Chief Executive Officer la Protan SA.

Anterior numirii in pozitia de director general, Dan Valentin Belcea a fost membru in Consiliul de Adminstratie al societatii, din februarie 2013.

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa din Romania, lider pe aceasta piata cu o cota de piata de 54,8 %, la nivelul anului 2013.

Dupa decesul fostului director al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici, conducerea societatii a fost preluata de un director general adjunct, Pavel Barculet, al carui nume apare in dosarul in care a fost arestat preventiv omul de afaceri Gruia Stoica.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1371 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor