Reincepe fotbalul adevarat

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 12:05
1189 citiri
Reincepe fotbalul adevarat

Marti sunt programate primele meciuri din grupele editiei 2009/2010 a celei mai importante competitii intercluburi din Europa, Liga Campionilor.

Din start, Champions League ne propune meciuri deosebit de interesante, cum ar fi Juventus Torino - Girondins Bordeaux, Olimpique Marseille - AC Milan sau Chelsea Londra - FC Porto.

De vazut la televizor se va putea urmari partida FC Zurich - Real Madrid, pe TVR 1, asta in caz ca nu aveti Boom. In cazul in care aveti, atunci puteti viziona cele trei partide enumerate mai sus, plus intalnirea dintre Besiktas Istanbul - Manchester United.

"Sa joci in grupele Ligii Campionilor e apogeul fotbalist" - Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni.

Real Madrid e prima favorita. Unirea Urziceni, ultima

Favorita la castigarea acestei editii a Ligii Campionilor, conform caselor de pariuri, este Real Madrid, in special datorita transferurilor de exceptie realizate in aceasta vara (Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema sau Xabi Alonso). Urmeaza apoi detinatoarea trofeului, FC Barcelona, si Chelsea Londra.

In ceea ce o priveste pe reprezentanta noastra, Unirea Urziceni, care face parte din Grupa G, alaturi de FC Sevilla, Glasgow Rangers si VfB Stuttgart, bookmakerii o vad victima sigura, considerand-o ultima favorita la castigarea celui mai ravnit trofeu de echipele europene.

Premii mai mari

Incepand cu aceasta editie, UEFA a marit sumele de bani acordate echipelor ce participa in grupele Ligii Campionilor, acestea fiind cu 26% mai mari fata de sezonul trecut.

Doar simpla calificare in grupe le umple conturile echipelor cu 7,1 milioane de euro. O victorie obtinuta in grupe - 800.000 de euro, in timp ce o remiza valoreaza 600.000 de euro.

Castigatoarea trofeului va primi nu mai putin de 9 milioane de euro. Aceste sume nu cuprind banii proveniti din drepturile tv, care sunt si ei demn de luati in seama.

8 debutante

Nu mai putin de 8 formatii vor evolua in premiera, anul acesta, in cea mai importanta competitie intercluburi a Europei.

Aceasta abundenta de echipe "noi" se datoreaza, in mare masura, modificarilor aduse de UEFA in preliminariile Ligii Campionilor, care au facilitat calificarea in grupe a formatiilor considerate mici.

Unirea Urziceni, VfL Wolfsburg (Germania), Rubin Kazan (Rusia), Az Alkmaar (Olanda), Standard Liege (Belgia), APEOL Nicosia (Cipru), Debrecen VSC (Ungaria) si FC Zurich (Elvetia) sunt cele 8 formatii.

Finala editiei 2009/2010 a Ligii Campionilor va avea loc pe 22 mai, pe stadionul "Santiago Bernabeu" din Madrid.

Pas greșit pentru CSM București înainte de sferturile Ligii Campionilor. Câte goluri a dat Cristina Neagu
Pas greșit pentru CSM București înainte de sferturile Ligii Campionilor. Câte goluri a dat Cristina Neagu
Campioana CSM Bucureşti a remizat joi, pe teren propriu, cu formaţia Dunărea Brăila, scor 35-35 (19-15), în derby-ul etapei a XX-a a Ligii Naţionale. Principalele marcatoare ale meciului...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Liga Campionilor, #reincep grupele Ligii Campionilor , #Liga Campionilor