Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Despre Liga Campionilor

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 13:00
1534 citiri
Opinii: Despre Liga Campionilor

Manchester United, Chelsea, Tottenham calificate in optimi, Arsenal la un pas! Din Spania, Real Madrid, Barcelona si Valencia. Italia avanseaza cu Inter si Milan, Romei ii trebuie un egal la Cluj. Europa de Est sufera!

Hegemonia marilor cluburi continua in Champions League. Anglia poate avansa cu patru echipe in optimi, putand fi singura tara europeana cu asemenea performanta!

Manchester United s-a calificat fara emotii, desi a obtinut 3 victorii la limita, cu doar 1-0! Trupa lui Alex Ferguson a parut mai degraba o echipa "italiana", decat una britanica! Jocul nu a mai fost extrem de spectaculos, ca in anii trecuti. Nu a mai existat o vedeta care sa faca diferenta, acum punctul forte l-a reprezentat echipa. Au punctat 6 jucatori, printre care Javier Hernandez, Nani si Rooney. Wayne Rooney a jucat doar in 2 partide, fiind mult timp accidentat sau in conflict cu Alex Fergusson. Manchester United nu a primit niciun gol in cinci partide!

Chelsea a distrus tot in grupa sa! Cinci victorii in cinci meciuri, echipa lui Ancelotti a marcat 14 goluri! Chelsea a inscris cel putin 2 goluri pe meci, Marseille si Spartak Moscova fiind doar niste outsideri pentru echipa engleza! Golgeterul a fost Nicolas Anelka care a marcat 5 goluri in 5 partide, o medie impresionanta pentru francez! Drogba a inscris doar un gol, dar a jucat in 2 meciuri! Se remarca ascensiunea lui Daniel Sturridge, care la 21 de ani a evoluat in patru intalniri, punctand de doua ori!

Tottenham a fost surpriza placuta a competitiei! Echipa londoneza este umar la umar cu Inter, in grupa A. Ambele echipe au 10 puncte, iar in ultima etapa englezii se deplaseaza la Twente, iar Inter la Bremen. O victorie a lui Tottenham ii asigura primul loc in grupa, indiferent de celalalt rezultat, deoarece echipa lui Harry Redknapp are avantaj in meciurile directe cu Inter. Tottenham a propulsat pe scena Europei, in acest sezon, pe Gareth Bale, care a explodat pur si simplu, marcand 4 goluri in 5 partide!

Arsenal a pornit fulminant in grupa: 6-0 cu Braga, 3-1 cu Partizan (la Belgrad) si 5-1 cu Sahtior! Dar au urmat doua infrangeri, mai putin scontate: 1-2 la Sahtior si 0-2 la Braga. Arsenal este la egalitate cu Braga, fiecare avand 9 puncte, la 3 puncte distant de liderul, Sahtior! Dar o victorie, in ultimul meci acasa, cu Partizan, ar fi suficienta pentru intrarea in optimi.

Realul lui Mourinho s-a calificat fara probleme, dintr-o grupa a "mortii" cu Milan, Ajax si Auxerre. Real Madrid nu a suferit nicio infrangere, obtinand 4 victorii si doar un egal, 2-2 pe "San Siro" cu AC Milan. Forta Realului a fost evidenta, Cristiano Ronaldo si Higuain fiind determinanti pentru spanioli.

Barcelona a defilat intr-o grupa relativ usoara! Cu 3 victorii la activ, Barcelona a avut totusi doua sincope, in deplasare, reusind doar cate un 1-1, atat la Rubin Kazan, cat si la Copenhaga! A stralucit, din nou, magicianul Lionel Messi care a marcat 6 goluri in 5 partide! Echipa lui Guardiola a facut practic un antrenament in grupa, pentru ca marile batalii de acum incolo incep!

Valencia si-a atins obiectivul de a fi in optimile Champions League. Intr-o grupa, cu un favorit cert, Manchester United, Valencia a transat batalia pentru locul doi, printr-un sec 3-0 acasa si un 1-1, in deplasare, in fata lui Rangers. Spaniolii au avut in Roberto Soldado un adevarat puncheur, care a marcat 5 goluri in 5 partide!

Interul lui Benitez s-a calificat cu ceva emotii! Cu un egal la Twente, cu o victorie stralucita, 4-0 cu Werder, Inter si-a rapus greu principalul adversar, 4-3 cu Tottenham, la Milano! A venit infrangerea de la Londra, 1-3 cu echipa lui Redknapp, dar succesul la limita, 1-0 cu Twente i-a asigurat accesul in optimi. Vedeta lui Inter a fost indiscutabil Samuel Eto'o care a inscris 7 goluri!

AC Milan a renascut in acest sezon si a reusit sa-i ia fata lui Ajax, calificandu-se in primele 16 echipe din Champions League. Desi a clacat pe "Santiago Bernabeu" 0-2, iar acasa a obtinut decat 2-2 cu Real, Milanul a obtinut doua victorii in disputa cu Auxerre si un "draw" decisiv cu Ajax, in deplasare.

Roma lui Totti asteapta cu emotii ultimul meci din grupa, de la Cluj, in fata CFR-ului! Cu 9 puncte, cu trei mai mult decat Basel, echipa de pe locul trei, Roma are nevoie doar de un egal cu CFR. Roma a avut evolutii contradictorii: 1-3 acasa cu Basel, 3-2 la Basel, 0-2 la Bayern, 3-2 acasa cu trupa lui Van Gaal!

Europa de Est nu poate sa se bata cu granzii Europei! Sahtior este foarte aproape de calificare (doar o infrangere cu 0-4 acasa, cu Braga, ar putea-o elimina!) in optimi. Mircea Lucescu a reusit un traseu excelent: 1-0 si 3-0 cu Partizan Belgrad, 2-1 si 1-5 cu Arsenal, 3-0 la Braga! Sahtior conduce grupa cu 12 puncte, urmata de Arsenal si Braga cu 9 puncte.

In cursa mai este si Rubin Kazan, dar care are nevoie de o victorie la Barcelona pentru a merge mai departe!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Liga Campionilor, #echipe calificate Liga Campionilor, #Rezultate Liga Campionilor , #stiri Champions League