Christoph Daum, aparat dupa alegerile surpriza facute la nationala - Interviu

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 15:01
5150 citiri
Christoph Daum, aparat dupa alegerile surpriza facute la nationala - Interviu
Foto: Hepta.ro

Selectionerul Christoph Daum este aparat dupa ce a facut mai multe alegeri surpriza in lotul pentru meciurile cu Armenia si Kazakhstan, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul mare international Lita Dumitru spune ca Daum a procedat corect in momentul in care nu i-a convocat pe Gabi Torje si Gabi Tamas.

De asemenea, Lita Dumitru a comentat si celelalte alegeri ale selectionerului.

Lita Dumitru a incheiat pe un ton sceptic, fiind de parere ca nu vom reusi mare lucru in urmatoarele doua meciuri.

Iata interviul acordat Ziare.com de Lita Dumitru:

Va surprinde absenta lui Gabi Torje de la echipa nationala, dupa mai bine de doi ani?

Nu ma surprinde absolut deloc. Torje joaca de o vreme la echipa nationala, dar nu a facut mare lucru. Daum incepe sa cunoasca mai bine jucatorii, el raspunde pentru rezultate si este normal sa faca astfel de alegeri. Torje nu a prea jucat in Turcia, a schimbat campionatul si nici aici nu prea joaca, astfel ca nu e o mare surpriza. E ceva normal.

Despre Gabi Tamas s-a mai discutat. Merita sa fie la lot?

Tamas, daca n-a jucat la echipa nationala cand era mai tanar, ce sa mai caute acum? El este un jucator bun aici, la nivelul Ligii 1. L-am antrenat pe Tamas la lotul de tineret, era intr-o generatie cu Zicu. I-am prins intr-o seara, inaintea unui meci cu Israel, iar Zicu a venit si mi-a spus ca o sa ajunga mai bun decat Hagi. Tamas mi-a spus ca o sa castige tot... E pacat de Tamas, la talentul sau, ca a ajuns in campionate puternice dar n-a profitat de sansele avute.

Daum a chemat patru fundasi stanga la lot. Este acesta un post care ne creaza probleme?

Acolo poate juca Tosca, chiar si Filip daca are continuitate la Dinamo. Mai poate apela si la Rat, daca se doreste ceva pe teremen scurt, adica sa obtinem victorii cu orice pret.

Intre Nita si Lung pe cine vedeti mai potrivit pentru postul de al treilea portar?

Nita mi se pare mai potrivit. Oricum, din punctul meu de vedere, cei din jurul lui Daum, si aici ma refer la Ionut Badea, ar trebui sa aiba mai multa influenta si sa-i transmita clar calitatile anumitor jucatori.

Lotul in general cum vi se pare?

Daum nici nu are pe cine sa aleaga. Ca lipseste Torje sau lipseste altcineva nu-i niciun fel de pierdere. Ma uit la Liga 1 si vad cum Stanciu si Chipciu au plecat, iar aici nu e nimeni care sa-mi atraga atentia in mod deosebit.

Cu Armenia si Kazakhstan ce credeti ca o sa facem?

Sunt sceptic... Cred ca era mai bine daca lui Daum ii ofereau un contract pe patru ani. Ii spuneau ca in primii doi ani sa faca o echipa cu tineri, iar in urmatorii doi sa ne calificam la Campionatul European. Dar asa e la noi, inaintea meciurilor ii batem pe toti, iar apoi o dam intr-un pesimism absolut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Christoph DAum Romania, #lot Romania Armenia Kazakhstan , #Romania