Daum, sfaturi pentru antrenori si atacuri dure la patroni: Unii ii vad pe jucatori ca pe niste sclavi

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 18:59
3268 citiri
Daum, sfaturi pentru antrenori si atacuri dure la patroni: Unii ii vad pe jucatori ca pe niste sclavi
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Selectionerul Christoph Daum a vorbit, marti, la cursurile Scolii de Antrenori, despre problemele intampinate in discutiile cu cluburile, le-a dat sfaturi cursantilor si i-a atacat pe patronii care se poarta cu antrenorii si cu jucatori precum cu niste sclavi.

Daum le-a impartasit antrenorilor romani principiile dupa care s-a ghidat in cariera sa si le-a oferit diverse practici si sfaturi dupa care sa se ghideze in activitatea lor.

"Intotdeauna este ceva de invatat. Dar nu poti invata ceva, daca nu asculti. Trebuie sa asculti, fie ca esti jurnalist sau student. Am vrut sa le arat antrenorilor ca nu exista o formula a succesului, pentru ca fotbalul este plin de complexitate.

Nu este ca ca si cum ai gati o masa, unde urmezi o reteta, pui ingredientele si iese ce te astepti. In fotbal asa ceva nu este posibil si asta am vrut sa le arat. Ca nu trebuie sa te gandesti la o formula magica, este ceva special de la jucator la jucator, de la club la club, de la tara la tara", a spus tehnicianul german.

Daum le-a recomandat tinerilor antrenori sa urmeze mai ales un principiu de baza, fixarea informatiilor prin scris, incepand de la planificarea antrenamentelor, la discutiile cu conducerea clubului pana la stabilirea obiectivelor.

Adept al unui singur antrenament pe zi in loc de doua, Daum i-a sfatuit pe tinerii antrenori sa nu foloseasca ironia sau sarcasmul in relatia cu fotbalistii: "Fiti pregatiti sa-i enervati pe jucatorii vostri, doar asa veti reusi sa obtineti concentrare".

Titi Dumitriu, prezent la prelegere, l-a intrebat pe Daum daca patronul vreunui club i-a impus ce jucatori sa intre pe teren. Germanul a povestit ca in Turcia s-a intamplat ca patronii sa aiba preferinte pentru anumiti jucatori si sa ceara ca altii sa plece, dupa unele esecuri, dar el juca tot cu aceeasi jucatori si castiga urmatorul meci.

"Ii lasam sa-si faca numarul (pe patroni - n.red.), evitam loviturile ca un boxer. Sunt patroni care ii vad pe antrenori si pe jucatori ca pe niste sclavi, dar trebuie sa stii cand sa spui stop, chiar daca esti dat afara. Am si eu o onoare si e o linie care nu trebuie depasita, nu trebuie sa permiti orice ca antrenor", a spus Daum.

Rehhagel, Hitzfeld si Klopp au fost cateva din exemplele oferite de Daum privind filosofia jocului.

"In Romania, daca vii cu ceva nou, esti atacat. Se spune ca era mai bine inainte. Apoi vin primii care spun ca poate merge si asa, iar daca ai succes, toti spun ca e previzibil", a mai precizat selectionerul.

Citeste si ce spune Daum despre viitorul sau la echipa nationala

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Christoph Daum sfaturi antrenori, #Daum patroni jucatori sclavi , #Romania