Declaratie surprinzatoare a lui Christoph Daum: Nu eram interesat sa devin antrenorul Romaniei

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 22:51
5112 citiri
Declaratie surprinzatoare a lui Christoph Daum: Nu eram interesat sa devin antrenorul Romaniei
Foto: FRF

Selectionerul Christoph Daum a facut o dezvaluire interesanta despre modul in care a ajuns la nationala Romaniei.

Tehnicianul german a marturisit ca nu era foarte interesat de postul de selectioner al Romaniei, el avand alte oferte mai tentante in perioada in care a fost contactat de FRF.

Daum spune ca se gandea chiar sa preia o alta nationala, insa a fost convins de Razvan Burleanu sa vina in Romania.

"Pentru mine este important sa am influenta si impact asupra intregului fotbal romanesc, sa dezvolt fotbalul, sa implementez o structura profesionista in jurul echipei nationale, sa aduc jucatori tineri. Am venit aici pentru ca am crezut in concepul lui Razvan Burleanu. Nu eram asa interesat sa devin antrenorul principal al echipei nationale a Romaniei, nu acesta era telul meu. Am primit oferte si din partea altor echipe, altor tari unde as fi putut merge, poate pentru mai multi bani, dar nu vreau sa vorbesc despre bani.

Razvan Burleanu a fost cel care m-a convins ca trebuie sa construim ceva nou, ca trebuie sa lucram la integritate, la transparenta, trebuie sa aducem intregii tari modele de la echipa nationala. In mintea mea exista o echipa nationala mai buna decat cea peste care am dat cand am ajuns aici, dar nu a contat.

Sunt foarte bucuros sa ajut fotbalul romanesc, sa ajut Federatia, pentru ca eu cred in asta. Federatia are un impact urias in societate, pentru ca oamenii sunt deschisi, sunt transparenti, sunt impotriva coruptiei. Putem vorbi despre o noua cale, despre cum ar trebui sa fie organizata Romania in viitor. Voi fi parte din acest proiect, asta m-a convins. M-am inteles cu cei de aici, am semnat si voi face tot ce pot sa ajut aceasta tara, aceasta federatie si fotbalul romanesc si sa contruim ceva mai bun. Nu vorbim doar despre ceva nou, despre schimbarea unui selectioner, nu! Se face cu adevarat ceva nou", a afirmat Daum la Dolce Sport.

Christoph Daum a preluat nationala Romaniei dupa turneul final al campionatului European din aceasta vara, el semnand un contract pe doi ani.

Obiectivul germanului era calificarea la Mondialul din 2018, caz in care contractul sau ar fi fost prelungit automat pe inca doi ani.

FRF intentioneaza insa sa renunte la primul obiectiv si sa ii ofere lui Daum un acord pe 4 ani, valabil pana in 2020, obiectivul fiind calificarea la Campionatul European pe care il va gazdui si tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Daum contract FRF, #Daum nationala Romania contract, #Christoph Daum Romania contract , #Romania
Comentarii