SRI: Documentele in cazul Hayssam, predate lui Nastasiu, in exemplar unic

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 23:34
4143 citiri
SRI: Documentele in cazul Hayssam, predate lui Nastasiu, in exemplar unic
Foto: Arhiva

SRI a precizat luni ca a intreprins, la solicitarea procurorului Nastasiu, o serie de masuri de sprijin tehnic pentru punerea in aplicare a unor autorizatii obtinute de DIICOT in cazul Hayssam, dar ca rezultatele au fost transmise in varianta clasificata, integral si in exemplar unic lui Nastasiu.

"In stricta conformitate cu legislatia in vigoare si cu prevederile protocolului de cooperare dintre SRI si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, institutia noastra a intreprins, la solicitarea procurorului Ciprian Nastasiu, o serie de masuri de sprijin tehnic pentru punerea in aplicare a unor autorizatii obtinute de DIICOT, potrivit normelor procedural penale", a declarat, luni, seful Biroului de Presa al SRI, Sorin Sava.

Potrivit lui Sava, rezultatele acestor masuri au fost transmise "in varianta clasificata, integral si in exemplar unic, procurorului de caz Ciprian Nastasiu, fara ca SRI sa pastreze copii ale acestora". "Avand in vedere aceasta situatie, nu ne putem pronunta asupra veridicitatii materialelor prezentate in mass media", a precizat Sava.

De asemenea, SRI solicita organelor abilitate sa se autosesizeze in cazul aparitiei in presa a unor documente clasificate cu insemnele institutiei.

"Serviciul Roman de Informatii isi exprima ingrijorarea fata de modul in care sunt respectate dispozitiile legale privind protectia informatiilor clasificate si sunt prezentate in spatiul public documente cu insemnele institutiei, context in care solicita organelor abilitate sa se autosesizeze in situatia incalcarii prevederilor legale", a afirmat Sorin Sava.

Oficialul SRI a reiterat faptul ca SRI isi desfasoara activitatea in conformitate cu legea si respinge orice incercare de atragere a institutiei in dispute cu caracter politic.

SRI a facut aceste precizari dupa ce Sorin Rosca Stanescu a publicat pe blogul sau duminica documente despre care sustine ca ar fi acte oficiale in cazul Hayssam, care au fost preluate ulterior in ziarul Ziua. De asemenea, S.R. Stanescu i-a cerut directorului SRI sa confirme autenticitatea documentelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#documente dosar Omar Hayssam, #Ciprian Nastasiu dosar Hayssam, #SRI caz Omar Hayssam , #Omar Hayssam