Citigroup: Criza creditelor va continua pana in 2009

Sambata, 19 Iulie 2008, ora 19:32
1966 citiri
Citigroup: Criza creditelor va continua pana in 2009

Pretul caselor va scadea si mai mult in SUA si Marea Britanie, chiar daca unii analisti cred ca mai mult de atat nu se poate.

Potrivit presedintelui Citigroup, sir Win Bischoff, citat de BBC, criza creditelor va continua pana in 2009, dupa care piata s-ar putea stabiliza. In consecinta, atat in SUA, cat si in Marea Britanie, pretul caselor va continua sa scada.

Ritmul in care scade pretul caselor este considerat foarte alert de catre analisti. Deja apasate de pierderile tot mai mari, bancile au incercat sa ia masuri care sa stimuleze cumpararea de locuinte, ajunse acum, cel putin in SUA, la preturi derizorii.

In replica, bancile de pe piata britanica au recurs reduceri de dobanzi, in incercarea de a stimula cererea de imprumuturi. Numarul tranzactiilor imobiliare realizate in acest moment este unul dintre cele mai scazute din 1978 incoace.

De asemenea, autoritatile britanice au anuntat o serie de masuri menite sa dinamizeze piata, cum ar fi programul "inchiriezi intai, cumperi ulterior", destinat familiilor care castiga mai putin de 60.000 de lire pe an.

Cei care beneficiaza de acest program vor putea inchiria o locuinta, la o rata redusa, pentru doi sau trei ani, cu optiunea ulterioara de cumparare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza creditelor, #previziuni, #citigroup, #preturi, #case, #scadere, #piata imobiliara , #stiri Citigroup