Demisii la varful Citigroup

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 20:20
2399 citiri
Demisii la varful Citigroup
Foto: Arhiva

Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, si-a dat demisia, in mod neasteptat, marti, la doar o zi dupa publicarea rezultatelor financiare pentru trimestrul trei, care au fost mai bune decat asteptarile, in ciuda unei decapitalizari uriase din cauza diviziei de brokeraj.

Potrivit analistilor si investitorilor, momentul ales nu pare potrivit si ar putea fi vorba de o lupta pentru conducerea grupului financiar, nu despre o tranzitie naturala spre un alt management, relateaza Reuters.

Citigroup a pierdut 4,7 miliarde de dolari, in trimestrul al treilea, dupa vanzarea la pret foarte scazut a diviziei de brokeraj operata de Morgan Stanley.

Profitul Citigroup in cadere libera, din cauza diviziei de brokeraj

Totusi, pretul actiunilor grupului a urcat rapid, luni, dupa publicarea rezultatelor financiare. De asemenea, dupa ce Pandit si-a anuntat demisia, pretul titlurilor Citigroup a urcat cu 1,5 la suta, multi investitori spunand ca nu le pare rau sa-l vada plecand.

De asemenea, directorul de operatiuni John Havens, asociat cu Pandit de mult timp, si-a dat demisia, sugerand ca exista o diferenta de opinie intre cei doi si board-ul de conducere a grupului financiar.

Relatia dintre Pandit si board-ul de conducere se afla, deja, sub presiune, dupa ce actionarii au refuzat sa aprobe pachetul salarial al directorului executiv. Acesta ar fi trebuit sa primeasca peste 15 milioane de dolari bonus pentru 2011, insa 55 la suta din actionari au votat impotriva, in cadrul adunarii actionarilor din aprilie.

Rolul de director executiv va fi preluat de Michael Corbat, fost director executiv al diviziei pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Acesta a declarat ca ar putea face unele schimbari organizationale, dar, in general, este multumit de directia pe care o are grupul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Vikram Pandit demisie, #demisie director executiv Citigroup , #stiri Citigroup