Saftoiu, TVR: Plecarea lui Topescu si Voicu din comisii, o mare pierdere

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 16:36
3120 citiri
Saftoiu, TVR: Plecarea lui Topescu si Voicu din comisii, o mare pierdere

Directorul TVR, Claudiu Saftoiu, a declarat, marti, ca o eventuala plecarea a lui Cristian Topescu si Madalin Voicu din comisiile de evaluare ale TVR, privind procesul de concediere colectiva pentru reducerea costurilor, ar fi o mare pierdere.

"Eventuala plecare a lui Topescu si Voicu din comisia evaluatorilor ar fi o pierdere", a spus Saftoiu.

Reactia lui Sfatoiu vine dupa ce opinia publica a criticat faptul ca din comisiile care vor evalua personalul SRTv in vederea concedierii colective contin mai multe personalitati din afara televiziunii publice, precum si oameni politici.

Politicieni USL printre cei care vor decide cine e concediat la TVR

Potrivit unei note interne, comisiile sunt formate din cate cinci membri, exceptie facand cele de Selectioneri si Contestatii, care au 12, respectiv 11 membri.

Nume precum Madalin Voicu, Razvan Theodorescu, Stere Gulea, Radu Gabrea, Mircea Toader si Cristian Topescu, care nu sunt angajati ai TVR, fac parte din comisiile care urmeaza sa evalueze personalul TVR in vederea concedierii colective in urma careia vor fi desfiintate 872 de posturi, aceasta fiind una dintre masurile ce vor fi luate in cadrul Programului de redresare economica a SRTv, votat in sedinta Consiliului de Administratie din 28 august.

Angajatii TVR continua protestele

Cateva sute de angajati ai Societatii Romane de Televiziune (SRTv) s-au adunat marti, in jurul orei 10:00, in curtea institutiei si protesteaza fata de procesul de concediere colectiva din TVR, in urma caruia vor fi desfiintate 872 de posturi.

Nou protest al angajatilor TVR

Reprezentantii Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR - n.red.) au declarat ca actiunea de marti este spontana, la fel ca si aceea de luni.

De asemenea, potrivit reprezentantilor SPUS TV, la fel ca in ziua precedenta, si angajatii studiourilor teritoriale ale TVR protesteaza fata de procesul de concediere colectiva.

Totodata, in cursul zilei de marti, sindicalistii ar urma sa depuna o actiune in instanta prin care sa conteste intregul proces de concediere colectiva, au mai spus reprezentantii SPUS TV.

Calendarul concedierilor colective, decalat

Calendarul selectiilor care urmau sa aiba loc la TVR in vederea concedierilor colective a fost decalat, conducerea Televiziunii Romane acceptand sa reanalizeze anumite documente care au generat nemultumirea angajatilor.

TVR: Calendarul concedierilor colective a fost decalat

Initial, procesul concedierilor colective trebuia sa fie finalizat pana la 20 noiembrie iar TVR trebuia sa ramana cu doar 2.395 de angajati.

In cadrul intrevederii, cei prezenti au inteles necesitatea nuantarii instrumentelor de selectie, astfel incat aceasta sa aiba rezultatul dorit atat de angajati, cat si de conducere: echipe performante si buni profesionisti in toate compartimentele", arata reprezentantii TVR.

Televiziunea Publica sustine ca este deschisa dialogului si doreste ca selectia angajatilor sa se desfasoare in conditii de deplina transparenta, ca si pana la momentul atingerii acestei etape.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#TVR Saftoiu concediere comisii, #TVR Saftoiu angajati concendiere, #TVR Saftoiu angajati costuri , #TVR