Matei Paun raspunde, in sfarsit, atacurilor legate de Soros si banii de campanie ai USR

Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 11:09
12301 citiri
Matei Paun raspunde, in sfarsit, atacurilor legate de Soros si banii de campanie ai USR
Foto: Facebook/Matei Paun

Matei Paun, seful de campanie al USR, a comentat pe larg, joi seara, atacurile care au venit din interiorul partidului in timpul campaniei electorale, cu referire la acuzatiile facute de sotul lui Clotilde Armand.

"Timp de 9 luni am avut 'privilegiul' sa fiu una dintre cele mai atacate persoane din USR. Cum campania electorala s-a incheiat, am sperat ca totul sa reintre in normal. Dar, dupa cum ati vazut, atacurile au fost reluate - de data aceasta chiar din interiorul USR - fapt care m-a descumpanit teribil", a scris pe Facebook Matei Paun.

El s-a descris ca fiind o persoana transanta, dar retrasa, asa ca nu a vrut sa dea curs atacurilor virulente care l-au avut ca tinta. Insa tot mai multa lume i-a spus sa rupa tacerea, caci pare vinovat daca nu se apara.

Reamintim ca sotul vicepresedintelui USR Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a sustinut ca Matei Paun este un "personaj controversat", despre care nu se stie "unde a lucrat" si l-a acuzat ca o saboteaza pe sotia lui in campanie. De asemenea, el a sustinut ca Paun este cel vinovat de asocierea USR cu George Soros si cu "activistii LGBT". Ulterior, acesta a fost exclus din partidul lui Nicusor Dan.

Avand in vedere toate acestea, seful de campanie al USR a contracarat fiecare acuzatie in parte.

1. Despre acuzatiile ca ar fi "omul rusilor" si "omul lui Soros": "Cred ca e limpede ca aceste acuzatii se distrug reciproc - ar fi o performanta inegalabila sa fiu si cu rusii, si cu Soros!".

Paun a spus ca e normal ca in domeniul sau de activitate - e bancher de investitii, adica se ocupa de vanzari, finantari si fuziuni - sa caute oportunitati de dezvoltare si in afara Romaniei, mai ales ca spatiul ex-sovietic e ofertant din punct de vedere al know-how-ului si nu numai.

2. L-a sustinut pe Nicusor Dan inca de cand acesta a candidat pentru prima data la primarie: "Cunoscandu-l cu acea ocazie, i-am admirat enorm curajul pe care l-a avut sa se bage in asa ceva; si mi-am dat seama ca acest fel de oameni sunt si rari si trebuie neaparat sprijiniti de catre orice om cat de cat responsabil, caruia ii pasa de tara asta - fie si numai cu o donatie. (ceea ce am si facut la vremea respectiva) ".

3. A lucrat gratuit: Paun a mai explicat ca nu a devenit membru USR, pentru ca i s-a parut ca e o formalitate inutila si ca l-a ajutat in campanie pe Nicusor Dan pro bono, ca sute de alti voluntari care s-au implicat sa ajute USR.

4. Colegii din partid sustin ca este "cel mai nesuferit om din USR" dupa aceasta campanie electorala. "Insa mi-am asumat deplin acest lucru, chiar in clipa cand am acceptat sa fiu sef din campanie. Stiam in ce ma bag".

5. Un atac asupra intregului partid: Paun atrage atentia ca atacurile in interiorul partidului sunt inutile si o pierdere de timp. In plus, USR ar trebui sa aiba alt scop, anume sa continue sa fie opozitia veritabila a PSD.

"Da, implicandu-te in politica, iti mai iei si niste palme aiurea, cum sunt cele primite de mine pe nedrept. Insa - ca la rugby - daca asta ajuta 'omul cu mingea', adica pe cei care se bat in prima linie pentru schimbare in Romania, deranjul merita cu varf si indesat", a incheiat Paun.

Citeste cum a reactionat Clotilde Armand dupa scandalul iscat de sotul sau in USR.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Matei Paun atac sot Clotilde , #Nicusor Dan