Euronews: Clotilde Armand, frantuzoaica ce vrea sa schimbe fata politicii din Romania

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 23:02
11361 citiri
Euronews: Clotilde Armand, frantuzoaica ce vrea sa schimbe fata politicii din Romania
Foto: Facebook/Clotilde Armand

Clotide Armand este frantuzoaica ce isi doreste sa schimbe fata politicii locale din Romania cu doua povesti de dragoste: prima cu un roman ce i-a devenit sot, iar a doua cu Bucurestiul.

A candidat pentru primaria celui mai bogat sector al Capitalei, iar desi exit poll-urile o aratau invingatoare, rezultatele oficiale de peste noapte au plasat-o a doua in cursa, scrie Euronews, conform News.ro.

Politica romaneasca a fost marcata de coruptie, insa Clotide Armand s-a decis sa nu cada victima flagelului. Asa ca, impreuna cu noul ei partid, s-a lansat intr-o misiune.

"Am demonstrat ca este posibil sa luptam, iar implicarea fiecarui individ face diferenta. Cand ne-am lansat in aceasta aventura, partidul era extrem de tanar, pentru ca a fost infiintat in decembrie 2015. Multi oameni ne-au spus ca suntem donjuanisti, ca ne impotrivim morilor de vant, ca sistemul este mult prea puternic si nu vom ajunge nicaieri.

Am demonstrat ca este posibil sa faci o schimbare cu foarte putine resurse. Am aratat ca nu trebuie sa fim resemnati, iar politica nu este rezervata celor din sistem, nu este o zona exclusivita pentru cei care s-au decis sa saboteze tara. Nu, democratia poate functiona in favoarea noastra, noi credem in democratie", a explicat Clotide Armand.

Pentru frantuzoaica de 42 de ani, care a obtinut cetatenie romana abia in 2015, campania a fost dificila.

Nu s-a gandit niciodata la politica pana ce Nicusor Dan, un prieten apropiat al sotului ei, a pus bazele propriului sau partid - Uniunea Salvati Bucurestiul (USB).

Insa, pentru noul partid a fost greu sa atraga atentia in fata legislatiei electorale restrictive si a sistemului puternic.

"Personal, mi-am inceput campania cu sase saptamani inainte de data limita. A fost mult mai dificil sa te faci cunoscut in doar sase saptamani, mai ales pentru ca televiziunile nu aveau de gand sa ne ajute. Media este adeseori parte din sistem.

Nu am avut dreptul sa punem bannere si, prin urmare, am fost extrem de limitati in ceea ce priveste comunicarea. A fost dificil sa ajungem la unele parti din electorat in aceste conditii. Asa ca ne-am concentrat pe social media si pe campanie direct in strada", a explicat Clotide Armand.

De asemenea, candidatul USB a precizat ca oamenii obisnuiti si-au pierdut stima pentru puterea politica, intrucat nu exista niciun simt al onoarei intre politicienii romani. Mai mult, primarii sunt cercetati penal, insa isi pastreaza functiile, iar partidele refuza sa numeasca alti candidati.

"Ei nu au oferit nicio alternativa, ei nu au scrupule. Acesti politicieni spun ca au cateva probleme mici cu legea. Abuzurile lor din ultimii ani sunt doar probleme mici cu legea. Asa ca oamenii nu sunt doar plictisiti de politicieni, sunt cu adevarat revoltati (...)

Am vazut ca coruptia ucide oameni. In Europa lucrurile sunt putin diferite, pentru ca actiunea clasei politice nu cauzeaza moarte in mod direct, ci mai degraba ucide identitatea oamenilor", a sustinut Clotide Armand.

Candidatul USB a explicat ca politicienii romani sunt condusi de interese inguste si nu se gandesc la perspectivele pe termen lung ale natiunii, iar din acest motiv si-au pierdut credibilitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Clotilde Armand presa straina, #alegeri locale presa internationala, #Clotilde Armand biografie, #alegeri locale Romania presa straina , #USB