Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.359 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Consiliul Judetean investeste 2.000.000 de lei in reabilitarea cetatii medievale Bologa

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 13:10

Consiliul Judetean investeste 2.000.000 de lei in reabilitarea cetatii medievale BologaPresedintele Consiliului Judetean Cluj a semnat autorizatia de construire in vederea reabilitarii si punerii in valoare a cetatii medievale Bologa. Confruntata in ultima perioada de timp cu un accentuat proces de degradare, fortificatia edificata la sfarsitul secolului al XIII-lea continua sa trezeasca interesul turistilor, reprezentand unul dintre cele mai atractive obiective din regiune.

Astfel, principalele categorii de lucrari de reabilitare, conservare si punere in valoare a Cetatii

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ BuzzNews ]

O studenta din Cluj la Festivalul de la Cannes

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 13:10

O studenta din Cluj la Festivalul de la CannesFilmul unei studente a Universitatii Babes-Bolyai a fost acceptat la categoria Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes 2018.

"Bloc 5", primul scurtmetraj al Ioanei Baila, este parte a lucrarii de licenta si va putea fi vizionat online in perioada 14 - 19 mai 2018 pe platforma oficiala a Festivalului, urmand ca, in functie de reactia publicului, sa aiba sansa de a fi proiectat alaturi de alte pelicule de succes.

"Este un moment extrem de important pentru cariera mea viitoare si

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ BuzzNews ]

1700 de liceeni, inscrisi la concursul care inlocuieste admiterea la Facultatea de Matematica si Informatica a UBB

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 13:10

1700 de liceeni, inscrisi la concursul care inlocuieste admiterea la Facultatea de Matematica si Informatica a UBBUn numar de 1769 de liceeni s-au inscris la concursul care poate inlocui admiterea, programat pentru sambata, 25 martie 2018, de la ora 9.00, la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Concursul, devenit o traditie la nivelul Universitatii Babes-Bolyai, consta in sustinerea unei probe scrise la matematica sau informatica, la alegerea candidatului, proba ce poate fi sustinuta in limba romana sau limba maghiara.

Dintre liceenii inscrisi la concursul

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ BuzzNews ]

SECOLUL XXI ajunge si la 300 de locuitori din Chiuiesti: vor avea retea de apa potabila

Joi, 15 Martie 2018, ora 13:10

SECOLUL XXI ajunge si la 300 de locuitori din Chiuiesti: vor avea retea de apa potabilaConsiliul Judetean Cluj a emis autorizatia de construire in vederea extinderii retelei de distributie a apei potabile in localitatea Chiuiesti, pe o lungime totala de 2,12 km, precum si pentru realizarea unui numar de 53 de bransamente/racorduri.

"Dupa finalizarea lucrarii, componenta de retea nou creata va fi preluata si integrata de catre Compania de Apa Somes in sistemul public judetean de distributie, astfel incat calitatea apei de care vor avea parte noii beneficiari sa fie una cat mai

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ BuzzNews ]

Fondatorul proiectului Buena Vista Social Club canta in deschiderea festivalului Jazz in the Park

Joi, 15 Martie 2018, ora 10:10

Fondatorul proiectului Buena Vista Social Club canta in deschiderea festivalului Jazz in the ParkBig Band-ul Afro-Cuban All Stars deschide in 21 iunie editia a sasea a festivalul Jazz in the Park la Opera Maghiara din Cluj.

Concert de exceptie: fondatorul proiectului Buena Vista Social Club canta in deschiderea festivalului Jazz in the Park impreuna cu Big Band-ul sau de suflet Afro-Cuban All Stars.

14 dintre cei mai buni muzicieni cubanezi ai tuturor timpurilor, membri ai grupului Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars, concerteaza in premiera nationala la Cluj.

Concertul lor, care imbina

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ BuzzNews ]

Cine este prima femeie din Cluj care va fi distinsa de presedintele Frantei cu Ordinul National de Merit in grad de Cavaler.

Luni, 12 Martie 2018, ora 10:10

Cine este prima femeie din Cluj care va fi distinsa de presedintele Frantei cu Ordinul National de Merit in grad de Cavaler.Prof. Univ. Dr. Anca Dana Buzoianu, decan al Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, va fi prima femeie din Cluj distinsa de catre Presedintele Frantei, E.S. domnul Emmanuel Macron, cu Ordinul National de Merit (Ordre National du Merite) in grad de Cavaler.

nalta

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ BuzzNews ]

Zboruri Cluj-Timisoara cu Tarom

Luni, 12 Martie 2018, ora 10:10

Zboruri Cluj-Timisoara cu TaromAeroportul International "Avram Iancu" Cluj anunta faptul ca incepand cu data de 25 martie 2018, operatorul aerian Tarom isi extinde dezvoltarea pe Aeroportul International Cluj si va incepe operarea de zboruri interne intre Cluj-Napoca si Timisoara.

Odata cu debutul sezonului de vara 2018, compania aeriana Tarom, prin ruta Cluj - Timisoara va facilita o mai buna conexiune intre regiunile deservite de

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ BuzzNews ]

47 de filme de scurt metraj intra in competitia pentru Trofeul ClujShorts 2018

Joi, 08 Martie 2018, ora 13:10

47 de filme de scurt metraj intra in competitia pentru Trofeul ClujShorts 2018Toate filmele din selectia oficiala a ClujShorts 2018, deja anuntata, vor fi proiectate in cadrul festivalului, in perioada 23 - 29.04.2018. Toate participa la competitia pentru Premiul Publicului, Premiul Asociatiei Persona (Premiul Organizatorului), Premiul Presei.

Din totalul de 160 de filme, un numar de 47 de filme au fost selectate pentru Competitia Oficiala. Acestea, pe langa premiile enumerate mai sus, intra in competitia pentru: Trofeul ClujShorts, cel mai bun film studentesc, cea mai

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ BuzzNews ]

Cele mai frumoase scrisori si cantece de dragoste, intr-un recital oferit de Opera Romana si Rotary Cluj-Napoca

Joi, 08 Martie 2018, ora 13:10

Cele mai frumoase scrisori si cantece de dragoste, intr-un recital oferit de Opera Romana si Rotary Cluj-NapocaRotary Cluj-Napoca in parteneriat cu Opera Nationala Romana din Cluj invita publicul sambata, 10 martie 2018, de la orele 19.00, in sala Auditorum Maximum a UBB, la Recitalul "MAS AMOR, POR FAVOR", un spectacol care face o trecere printre cele mai frumoase scrisori si cantece de dragoste ale tuturor timpurilor.

Interepretarea apartine tinerilor artisti ai Transylvania Opera Academy (TOA), singurul program din Romania de formare si perfectionare dedicat tinerilor artisti de opera si care a fost

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ BuzzNews ]

Doua premiere in programul lunilor martie-aprilie la MiniREACTOR

Joi, 01 Martie 2018, ora 16:10

Doua premiere in programul lunilor martie-aprilie la MiniREACTORMiniREACTOR ii invita in aceasta primavara pe copii sa se bucure de doua premiere captivante, "De ce ii e frica intunericului?" si "Povestea lui Bine-Rau" si de alte spectacole mereu in top - Padurea Fermecata sau Micul Print.

"De ce ii e frica intunericului? este titlul unui spectacol despre prietenie, despre depasirea fricilor si despre incredere, care va putea fi vazut in avanpremiera in prima, si in premiera in ultima sambata din martie. Noua productie este o adaptare libera dupa o carte

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ BuzzNews ]

Primul seminar din Romania dedicat pescuitului sportiv, la USAMV Cluj-Napoca

Joi, 01 Martie 2018, ora 16:10

Primul seminar din Romania dedicat pescuitului sportiv, la USAMV Cluj-NapocaFacultatatea de Zootehnie si Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca va invita vineri, 2 martie, la seminarul "Pescuitul sportiv - Pasiune, biodiversitate si antreprenoriat", la care sunt invitati mai multi specialisti si personalitati din domeniu, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri, carora li se pot alatura toti pasionatii de pescuit sportiv.

Obiectivul principal al reuniunii este aducerea in actualitate a problematicii pescuitului sportiv, privind aspectele legislative, etice

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ BuzzNews ]

Cat mai ramane IARNA POLARA in Romania - Clujul, sub cod galben de ger prelungit

Joi, 01 Martie 2018, ora 16:10

Cat mai ramane IARNA POLARA in Romania - Clujul, sub cod galben de ger prelungitTransilvania nu scapa de ger inca, codul galben fiind prelungit pana vineri seara la ora 20.00.

Administratia Nationala de Meteorologie a informat ca valul de frig va persista si se va intensifica pe parcursul noptilor, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger, mai ales dimineata si noaptea.

Cod portocaliu va fi in sudul, centrul si estul

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ BuzzNews ]

Avansari in gradul urmator, cu ocazia Zilei Protectiei Civile

Joi, 01 Martie 2018, ora 13:10

Avansari in gradul urmator, cu ocazia Zilei Protectiei CivileInspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu" al judetului Cluj a anuntat avansarea in grad a mai multor cadre, cu ocazia activitatilor dedicate Zilei Protectiei Civile.

Pentru eforturile depuse si rezultatele deosebite obtinute in domeniile specifice de activitate, au fost avansati un ofiter, un maistru militar si cinci subofiteri.

Avansarile in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim in grad, pentru personalul care s-a distins prin modul de indeplinire a atributiilor,

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ BuzzNews ]

Restrictii de circulatie in centrul Clujului din cauza unui mars

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 13:10

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta instituirea unor restrictii de circulatie pentru ziua de sambata, 24 februarie 2018.

Astfel, pentru buna desfasurare a marsului ocazionat de evenimentul "Aniversarea a 575 de ani de la nasterea lui Matei Corvin", intre orele 17.30 - 18.30, circulatia rutiera va fi restrictionata pe

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ BuzzNews ]

Se reiau cursele de transport pe ruta Cluj-Napoca - zona Valcele - Aiton si retur

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 13:10

Se reiau cursele de transport pe ruta Cluj-Napoca - zona Valcele - Aiton si returConsiliul Judetean Cluj a aprobat vineri, 23 februarie a.c., proiectul de hotarare initiat de presedintele Alin Tise privind atribuirea licentei de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe ruta Cluj-Napoca - Valcele - Aiton.

Hotararea de azi a forului administrativ judetean raspunde unei nevoi acute a locuitorilor din aceasta zona a judetului care au fost afectati negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.

,,Sunt multi

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ BuzzNews ]

Salicea va fi racordata la reteaua publica de apa potabila a Clujului

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 13:10

Salicea va fi racordata la reteaua publica de apa potabila a ClujuluiConsiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta locuitorilor satului Salicea din comuna Ciurila faptul ca a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de alimentare cu apa potabila a acestei localitati limitrofe municipiului resedinta de judet.

Executia efectiva a lucrarilor va incepe in momentul in care conditiile meteorologice vor permite acest lucru, data stabilita fiind 15 martie 2018. In ceea ce priveste durata lucrarilor in valoare totala de 5.037.916,85 lei, aceasta este de maximum 18 luni.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ BuzzNews ]

RUTE NOI: Clujenii pot zbura ieftin la Viena si Lyon

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 13:10

RUTE NOI: Clujenii pot zbura ieftin la Viena si LyonWizz Air a anuntat ca o aeronava suplimentara Airbus A320 se va alatura flotei locale, ceea ce va face ca numarul total sa ajunga la sapte aparate de zbor, precum si lansarea a noi rute spre Viena in Austria si Lyon in Franta.

Noua aeronava va sustine, de asemenea, suplimentarea mai multor zboruri saptamanale pe ruta interna spre Bucuresti, dar si pe alte sase destinatii internationale de la Cluj spre Marea Britanie, Italia, Germania, Franta si Spania, ca parte a orarului de iarna WIZZ 2018.

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ BuzzNews ]

Acces gratuit pentru elevii si studentii din Cluj-Napoca la meciul de baschet Romania-Italia

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 10:10

Acces gratuit pentru elevii si studentii din Cluj-Napoca la meciul de baschet Romania-ItaliaFederatia Romana de Baschet, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca anunta faptul ca elevii si studentii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit la meciul de baschet dintre echipele nationale ale Romaniei si Italiei, din cadrul FIBA World Cup 2019 Qualifiers.

Partida este programata sa se desfasoare in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, luni, 26 februarie 2018, cu incepere

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ BuzzNews ]

FOTOGRAFIA ZILEI: Asteptand primavara

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 10:11

FOTOGRAFIA ZILEI: Asteptand primavaraSuntem cu inca un rasarit mai aproape de

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ BuzzNews ]

Amenzi de 5600 de lei la Cluj pentru ocuparea abuziva a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilitati

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 10:11

Amenzi de 5600 de lei la Cluj pentru ocuparea abuziva a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilitatiIn perioada 12-16.02.2018, politistii locali din cadrul Directiei Ordine Publica si Trafic Rutier au desfasurat actiuni privind ocuparea abuziva a locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, in urmatoarele zone: Piata Garii, str. I.L.Caragiale, str. Emil Isac, str. Navodari, str. G. Baritiu, Calea Dorobantilor, str. Decebal, str. Clinicilor, str. Cardinal I. Hossu.

Cu ocazia acestor verificari au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale pentru ocuparea locurilor de parcare

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ BuzzNews ]

Consiliul Judetean sprijina financiar organizarea Olimpiadei Internationale de Matematica de la Cluj

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 07:10

In cadrul sedintei ordinare din data de luni, 19 februarie a.c., Consiliul Judetean Cluj a aprobat proiectul de hotarare propus de presedintele Alin Tise privind finantarea celei de-a 59-a editii a Olimpiadei Internationale de Matematica. In acest fel, forul administrativ judetean a raspuns favorabil solicitarii de sprijin formulate de Inspectoratul Scolar Judetean, alocand suma de 450.000 de lei pentru buna desfasurare a evenimentului ce va avea loc in perioada 3-14 iulie 2018, in municipiul

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ BuzzNews ]

Ziua Interactiunii Om-Animal la UBB

Marti, 20 Februarie 2018, ora 16:10

Ziua Interactiunii Om-Animal la UBBUniversitatea Babes-Bolyai va gazdui, in data de 1 martie 2018, cea de-a 15-a editie a Zilei Interactiunii Om-Animal (ZIOA), eveniment organizat in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc intre orele 9.00 si 14.00, la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca) si va cuprinde cursuri de psihologie animala, prelegeri interactive, exercitii pentru copii, activitati de

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ BuzzNews ]

Incep inscrierile in competitia pentru bursele de excelenta Scholarship Society - Transylvania College

Marti, 20 Februarie 2018, ora 16:10

Incep inscrierile in competitia pentru bursele de excelenta Scholarship Society - Transylvania CollegeTransylvania College, scoala britanica internationala din Cluj-Napoca, acreditata de Ministerul Educatiei Nationale, Departamentul pentru Educatie din Marea Britanie si Cambridge International Examinations, deschide competitia 2018 pentru burse de excelenta pentru liceu, prin programul Scholarship Society.

Trei elevi cu rezultate academice exceptionale se vor alatura colegilor din Timisoara, Oradea, Bistrita, Cluj-Napoca - castigatorii competitiei pentru burse din anii precedenti. Bursele sunt

Life Show / stiri Actualitate22 vizite[ BuzzNews ]

ClujHub devine cel mai mare spatiu de cowork si evenimente din Europa de Est

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 19:10

ClujHub devine cel mai mare spatiu de cowork si evenimente din Europa de EstClujHub continua povestea inceputa in 2012 si isi extinde comunitatea de antreprenori intr-un nou sediu, in inima orasului, ocupand etajul 3 din cadrul Centrului Comercial Central.

Lucrarile de amenajare ale noului spatiu de cowork si evenimente vor fi finalizate in primavara, iar ClujHub Central va deveni cel mai mare spatiu de cowork si de evenimente din Europa de Est, dedicat creativilor, antreprenorilor si dezvoltatorilor IT. O componenta importanta va fi cea de incubator si accelerare de

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ BuzzNews ]

TEDxCluj 2018: Connecting the dots

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 19:10

TEDxCluj 2018: Connecting the dotsConferinta TEDxCluj 2018 Connecting the dots are loc pe 24 februarie, la Opera Maghiara din Cluj-Napoca, fiind invitate 15 personalitati din Romania si din strainatate care vor vorbi despre conexiunile pe care trebuie sa le facem pentru a intelege experiente din trecut si a cladi viitorul.

Generatia millennials si antreprenoriatul, de ce este important sa citim, despre poezie, fericirea la locul de munca, calculatorul cuantic si creativitatea sunt cateva dintre temele care vor fi prezentate de

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ BuzzNews ]

Profilul psihosocial al IT-istului, realizat de UBB si NTT Data Romania

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 19:10

Profilul psihosocial al IT-istului, realizat de UBB si NTT Data RomaniaOferta salariala competitiva, preocuparea pentru angajati, timpul pentru viata personala, programul de munca flexibil sau oportunitatile de dezvoltare in cariera sunt doar cateva dintre asteptarile pe care profesionistii in IT le au in momentul in care opteaza pentru un angajator sau altul, arata rezultatele studiului realizat de Universitatea Babes-Bolyai - prin Institul-STAR UBB (http://starubb.institute.ubbcluj.ro/) - si NTT Data in vederea definirii "profilului psihosocial al IT-istului in

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ BuzzNews ]

Amenda simbolica pentru continuarea lucrarilor la un bloc fara autorizatie pe strada Miko Imre

Joi, 15 Februarie 2018, ora 13:10

Amenda simbolica pentru continuarea lucrarilor la un bloc fara autorizatie pe strada Miko ImrePoate opri o amenda de 5 000 de lei construirea unui bloc fara autorizatie care valoreaza sute de mii de euro? Raspunsul il au primaria si politia. Politistii locali impreuna cu politisti din cadrul Politiei municipiului Cluj - Napoca - Sectia 6, jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila ''Stefan Cicio-Pop'' si inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat santierul de pe str. Miko Imre nr. 14, "unde s-a constatat continuarea lucrarilor de construire fara autorizatie a unui imobil de

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ BuzzNews ]

Crestere de 26 la suta a numarului de pacienti cu infectii respiratorii care apeleaza la Urgentele de la Infectioase

Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 16:10

Crestere de 26 la suta a numarului de pacienti cu infectii respiratorii care apeleaza la Urgentele de la InfectioaseSpitalul Clinic de Boli Infectioase, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, se confrunta in aceasta perioada cu un numar din ce in ce mai ridicat de cazuri de pacienti diagnosticati cu infectii respiratorii.

Numarul bolnavilor cu infectii respiratorii care s-au adresat Camerei de Garda a institutiei sanitare clujene in zilele de 9, 10 si 11 februarie a.c. a fost, in medie, de 95 de persoane consultate zilnic, cu aproximativ 26% mai mult comparativ cu finalul lunii

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ BuzzNews ]

UBB isi pretuieste valorile - profesorul emerit Traian Rotariu, la ceas aniversar

Luni, 12 Februarie 2018, ora 16:10

UBB isi pretuieste valorile - profesorul emerit Traian Rotariu, la ceas aniversarCea mai recenta dintre lucrarile sociologului Traian Rotariu, Demografia Romaniei in perioada postbelica (1948-2015), va fi lansata luni, 12 februarie 2018, la ora 12.00, la Sala Club a Casei Universitarilor Cluj-Napoca.

Lucrarea ilustreaza pe deplin rigurozitatea si obiectivitatea cu care prof. Traian Rotariu analizeaza fenomenele demografice si este lansata la ceas aniversar, intrucat UBB sarbatoreste astazi cea de-a 75 aniversare a autorului.

Prof. univ. dr. Traian Rotariu, fost decan al

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ BuzzNews ]

Restrictii de circulatie cu ocazia Fed Cup: Romania - Canada

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:10

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta instituirea unor restrictii de circulatie cu ocazia desfasurarii evenimentului "Fed Cup: Romania - Canada", in perioada 10 - 11 februarie 2018, la Sala Polivalenta.

Astfel, circulatia rutiera va fi restrictionata pe Aleea Stadion, in zilele de 10 februarie, intre orele 10.00 - 20.00 si 11 februarie, intre orele 09.00 - 20.00.

De asemenea, sambata, 10 februarie si duminica, 11 februarie 2018, intre

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ BuzzNews ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Gata cu galagia la tine in apartament! S-a votat legea zgomotului!
"Tulburarea fara drept a linistii persoanelor din locuinte sau din alte imobile cu functiuni ...
Manevra vicleana a lui Kovesi a reusit
Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi suma de 300.000 ...
Cluj: Barbat FILMAT cand indoia stergatoarele masinilor de pe o strada - VIDEO
Un barbat nemultumit ca masinile erau parcate pe strada lui, desi nu il incurcau, a trecut la indoit ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor