Ceasul istoric al Clujului. Un orologiu din secolul al XVIII-lea, repus in functiune dupa 75 de ani pe turnul Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Sursa: Adevarul
Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 15:10
56 citiri
Ceasul a fost la origine unul bisericesc, are un singur aratator si doua clopote - unul care bate orele si unul care marcheaza jumatatile de ora, scrie Mediafax.
Ceasul de pe cladirea Reduta, care in secolul al XIX-lea era sediul Dietei Transilvane, iar in prezent este sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, a fost pus in functiune, joi, dupa aproximativ 75 de ani.
"Este un ceas de turn din secolul al XVIII-lea, mai precis din anii 1730 - 1740, astfel incat i-am spus ceasul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.