De ce nu are Romania o cercetare de top ca afara. Daniel David: "Universitatile spun ca vor sa promoveze in ranking-uri, dar nu iau in calcul criteriile de acolo"

Sursa: Adevarul
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 14:34
64 citiri
"Acum, de multe ori obtinerea profesurii (n. r. a statutului de profesor) nu este motivata academic, ci se reduce la bani si la calcule administrative, ceea ce adesea nu genereaza profesuri de impact in domeniu la nivel national si international si astfel nu ajuta universitatea in tinta sa de a fi o universitate competitiva de tip world-class", afirma Daniel David, prorector pe cercetare la UBB. Psiholog apreciat in tara si strainatate, acesta vrea sa schimbe lucrurile pe partea de cercetare si ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.