Teoria degradarii rasei romanesti emisa acum 150 de ani. Tineri de 20 de ani, adusi la recrutare in brate, "atat erau de mici, bolnaviciosi si degenerati"

Sursa: Adevarul
Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 02:13
161 citiri
Ca peste tot in Europa secolului al XIX-lea si in Romania, statisticile privind recrutarea au fost folosite pentru a demonstra starea de degradare a raselor autohtone, scrie sociologul si istoricul clujean Constantin Barbulescu in lucrarea "Romania Medicilor. Medici, tarani si igiena rurala in Romania de la 1860 la 1910", aparuta la Editura Humanitas.

Datele oferite de recrutari ofera informatii privind talia, perimetrul toracic, greutatea etc, dar si despre patologia tinerilor din acea ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.