CM 2010 va oferi o campioana in premiera

Joi, 08 Iulie 2010, ora 07:27
2559 citiri
CM 2010 va oferi o campioana in premiera

Olanda si Spania se vor intalni in finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, dupa ce au trecut in semifinale de Uruguay, respectiv Germania.

Astfel, campioana din Africa de Sud va intra pentru prima data in posesia trofeului si va deveni cea de-a 8-a natiune care cucereste Cupa Mondiala FIFA.

Daca Spania se afla la prima finala mondiala, "Portocala mecanica" a suferit deja doua deceptii, fiind invinsa in finalele din 1974 si 1978 de Germania lui Gerd Muller, respectiv Argentina lui Kempes.

In cazul in care va cuceri titlul mondial, Spania va intra intr-un club select al echipelor nationale care au realizat dubla Euro/CM. Doar doua selectionate au mai reusit aceasta performanta: Germania (Euro 1972 / CM 1974) si Franta (CM 1998 / Euro 2000).

Olandezul Wesley Sneijder are si el sansa de a realiza un record absolut, fiind aproape de a deveni singurul jucator din istorie care a castigat tripla cu echipa de club si Cupa Mondiala in acelasi sezon. Sneijder a cucerit deja titlul, Cupa si Liga Campionilor cu Inter Milano si trebuie sa-si mai treaca in palmares trofeul din Africa de Sud.

Lucio (Brazilia), Thierry Henry (Franta), Marco Materazzi (Italia) si Patrick Vieira (Franta) au realizat tripla si au castigat si un Campionat Mondial, insa nu in aceeasi stagiune. Mai mult, Sneijder este in carti si pentru castigarea Ghetei de Aur a Cupei Mondiale, dar si a Balonului de Aur, trofeu pentru care este vazut drept principalul favorit.

Finala Spania - Olanda se va disputa duminica, de la ora 21:30, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Invinsii din semifinale, Uruguay si Germania, se vor intalni sambata, de la ora 21:30, in finala mica a Cupei Mondiale.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Cupa Mondiala 2010, #finala Cupa Mondiala, #campioana premiera Cupa Mondiala , #finala cm 2010