CM 2010: Avancronica semifinalei Uruguay - Olanda

Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:06
2827 citiri
CM 2010: Avancronica semifinalei Uruguay - Olanda

Uruguay si Olanda se vor intalni, marti, in prima semifinala a Campionatului Mondial din Africa de Sud.

Turneul sud-african a intrat in linie dreapta, Olanda, Uruguay, Spania si Germania disputandu-si suprematia si un loc in mult ravnita finala.

Primul duel din careul de asi opune o dubla campioana mondiala, Uruguay, si o dubla finalista, care a ratat la mustata cucerirea unui titlu mondial, Olanda.

Elevii lui Bert van Marwijk au avut un parcurs perfect pana in semifinale, castigand toate cele cinci partide disputate pana in aceasta faza. "Portocala mecanica" a castigat cu maxim de puncte Grupa E, din care au mai facut parte Japonia, Danemarca si Camerun, pentru a trece in optimi de Slovacia, scor 2-1. In sferturi, Olanda a invins principala canditata la titlul mondial, Brazilia, scor 2-1, provocand demisia selectionerului Dunga.

De cealalta parte, sud-americanii au promovat dintr-o grupa cu Mexic, Africa de Sud si Franta, obtinand 7 puncte fara a primi gol, remiza cu Franta fiind si singurul punct obtinut de "Cocosii galici" la acest turneu final. In optimi au invins Coreea de Sud, scor 2-1, iar in sferturi au eliminat Ghana, la lovituri de la 11 metri, dupa o partida dramatica, in care Luis Suarez a reinventat "Mana lui Dumnezeu".

Hentul a adus calificarea Uruguayului, dar l-a costat semifinala pe Suarez, acesta adaugandu-se pe lista indisponibilitatilor lui Tabarez, alaturi de Fucile (suspendat) si Lodeiro (accidentat). Totodata, capitanul Diego Lugano este incert pentru infruntarea de marti seara.

Daca sud-americanii se confrunta cu probleme importante de efectiv, olandezii se bucura de revenirea lui Robin van Persie, dar si de recuperarea aproape totala a lui Mathijsen. In schimb, Nigel de Jong si Gregory van der Wiel vor privi meciul de pe margine, fiind suspendati.

Echipele probabile:

Uruguay: Muslera - M.Pereira, Lugano (Victorino), Godin, A.Pereira - Arevalo, Perez, Fernandez - Forlan - Cavani, Abreu.

Antrenor: Oscar Tabarez.

Olanda: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst - van Bommel, de Zeeuw - Robben, Sneijder, Kuyt - Persie.

Antrenor: Bert van Marwijk.

Partida Uruguay - Olanda se va disputa marti, de la ora 21:30, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Cealalta semifinala a competitiei, Spania - Germania, este programata miercuri, de la ora 21:30.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avancronica Olanda Uruguay, #Cupa Mondiala 2010, #semifinale Cupa Mondiala , #semifinale cm 2010