CM 2014: O Cupa Mondiala socanta si spectaculoasa

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 13:23
1883 citiri
CM 2014: O Cupa Mondiala socanta si spectaculoasa
Foto: news.com.au

Brazilia nu se dezminte. Tara fotbalului ofera lumii intregi un Campionat Mondial cum nu s-a mai vazut de ceva timp, cu goluri multe, spectacol si surprize dintre cele mai neasteptate.

Pentru prima data, Honduras a inscris la un Campionat Mondial din 1982 pana acum. Franta si Elvetia au oferit un spectacol grandios, iar Italia se profileaza ca o dezamagire a competitiei, dupa englezi si spanioli, in urma infrangerii cu 1-0 suferite in fata celor din Costa Rica, scrie news.com.au.

Francezii mai au nevoie de un singur gol in ultima partida, in fata celor din Ecuador, pentru a merge mai departe. Mondialul brazilian nu este lipsit nici de controverse, suporterii mexicani fiind acuzati de scandari homofobe care ar fi fost adresate portarului camerunez Charles Itandje. Forul mondial analizeaza acum aceasta situatie neplacuta si inedita pentru o asemenea competitie.

Marea surpriza de pana acum, Costa Rica, a adunat sase puncte in grupa din care mai fac parte Italia, Anglia si Uruguay. Ceea ce parea de neconceput e aproape se se implineasca, iar cele doua mari puteri, Italia si Anglia, sunt aproape de a merge acasa mai devreme.

In prima etapa a grupelor au fost inscrise cele mai multe goluri decat in intreaga istorie a Campionatului Mondial. Conform The Telegraph, tarile care sunt novice la Cupa Mondiala au reusit o medie de 0,87 goluri pe meci (din 1974 pana in prezent), iar cele cu experienta au avut o medie de 1,78 goluri.

Explicatia golurilor numeroase sta si in faptul ca diferenta de valoare dintre echipele participante nu mai este atat de mare ca in trecut. In plus, tactica este mai diversificata, asezarea ofensiva 4-2-3-1 fiind cea preferata de majoritatea antrenorilor.

Drept consecinta, fotbalul aratat este unul mai direct pe poarta, echipele incercand sa duca mai repede mingea in fata portii. Apararea nu mai este cuvantul de ordine. Spectacolul oferit in Brazilia are radacini si in campionatele puternice din Europa, acolo unde se inscriu tot mai multe goluri in ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Cupa Mondiala Brazilia 2014, #Campionatul Mondial Brazilia 2014, #fotbal Brazilia Campionatul Mondial , #stiri CM 2014