CM 2014: Vocea Rusiei reactioneaza dur dupa ironiile la adresa Coreei de Nord

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:18
4102 citiri
CM 2014: Vocea Rusiei reactioneaza dur dupa ironiile la adresa Coreei de Nord

Coreea de Nord a fost timp de 24 de ore tinta ironiilor dupa ce un film parodie a facut inconjurul lumii. Vocea Rusiei sare in ajutorul nord-coreenilor si pune la zid presa internationala care a raspandit acele imagini.

Un filmulet parodie a facut inconjurul lumii duminica pe numeroase site-uri din strainatate, care relatau ca guvernul nord-coreean informeaza populatia ca tara lor a ajuns in finala Cupei Mondiale, unde va intalni Portugalia.

Dupa ce s-a dovedit ca filmuletul era inventat, Vocea Rusiei a adoptat o pozitie dura la adresa presei internationale.

"Lipsa de informatii poate face ca unii oameni sa creada pur si simplu tot, chiar si cele mai stupide zvonuri. Daca mai era nevoie de o dovada, ultimul exemplu este un video nord-corean prin care nord-coreenii erau informati ca tara lor a ajuns in finala Cupei Mondiale. Faptul trist este ca aceasta tara nici macar nu s-a calificat la turneul final. In orice caz, presa straina a luat drept sigura informatia si a raspandit-o. Numeroase agentii de stiri reputate si ziare au inghitit minciuna si au raspandit faptul ca guvernul din Coreea de Nord isi pacaleste oamenii", a scris sursa citata.

De altfel, publicatia rusa nu exclude un eventual complot al guvernului de la Phenian, din dorinta de a face de ras presa internationala.

"Ar putea fi Phenian insusi in spatele acestui film, in incercarea de a ridiculiza incompetenta presei straine. Pana la urma, ei au fost pacaliti de mai multe ori cu stiri false despre Coreea de Nord", a mai scris sursa citata.

Pozitia dura adoptata de rusi este oarecum de neinteles, in conditiile in care chiar si Vocea Rusiei a "muscat momeala" si a prezentat drept real acea parodie, in dimineata zilei de duminica.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Vocea Rusiei Cupa Mondiala, #Vocea Rusiei Coreea Nord , #stiri CM 2014