Jurnal de Mondial: Braziliei ii trebuie un Ronaldo

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 07:26
4029 citiri
Jurnal de Mondial: Braziliei ii trebuie un Ronaldo
Foto: FIFA

Brazilia, gazda Mondialului din 2014, a dat primul semn real de slabiciune in al doilea meci de la turneul final. Reprezentativa lui Scolari este mult prea dependenta de Neymar, in timp ce jucatorul Barcelonei lasa impresia ca are nevoie de un varf autentic pe care sa-l puna in valoare.

In celelalte meciuri din ziua a sasea, Belgia, pe care multi dintre specialisti o vedeau revelatia Mondialului, a trecut greu de Algeria, iar Rusia nu a scos decat un punct in fata Coreei de Sud.

Brazilia - Mexic 0-0

Euforia victoriei din meciul de debut s-a dus rapid, Brazilia lui Scolari aratand ca are totusi mari carente, iar statutul de favorita a intrecerii se datoreaza mai ales istoriei uimitoare a acestei reprezentative.

Gazdele n-au reusit sa treaca de o echipa totusi modesta a Mexicului, care a avut insa un portar in zi mare.

Totusi, interventiile fabuloase ale lui Ochoa, fostul coleg al lui Mutu de la Ajaccio, nu pot o fi o scuza pentru jocul lipsit de orizont Braziliei. Nationala sud-americana nu a reusit sa domine mijlocul terenului si, mai important, a aratat ca nu are un varf adevarat, nici Fred si nici Jo, introdus in repriza secunda, nefacand altceva decat sa se zbata in apropierea careului advers.

Brazilienii au asteptat mult, prea mult poate, de la un Neymar care a incercat toate trucurile pe care le stie. A avut insa nesansa sa evolueze alaturi de un grup de mijlocasi - Oscar, Luiz Gustavo, Ramires, Paulinho, Bernard si Willian - apatici, care au incercat mai mult actiuni individuale.

Este un prim semnal serios de alarma pentru o Brazilie visatoare, care se vedea deja calificata in marea finala de pe Maracana.

Belgia - Algeria 2-1

Reprezentativa Belgiei era, si este inca, vazuta de multi specialisti ca revelatia acestei editii a Cupei Mondiale. Intesata cu tineri extrem de talentati, Belgia era echipa care ar fi trebuit sa explodeze.

Primul meci, cel cu Algeria, a fost ca un dus rece pentru europeni, care s-au chinuit teribil sa invinga o echipa modesta, care nu le-a pus probleme adevarate in atac, multumindu-se sa se grupeze in propria jumatate de teren.

Belgienii au aratat ca 11 jucatori pusi cu forta in teren, fiecare incercand sa iasa in evidenta prin actiuni individuale.

Abia cand au realizat ca risca o infrangere rusinoasa si au inceput sa joace impreuna belgienii au aratat ca o formatie capabila de mari surprize. Totusi, a fost prea putin, iar daca Hazard & Co. nu vor realiza rapid ce sansa uriasa au, ar putea pleca spre casa mai repede decat se asteptau.

Rusia - Coreea de Sud 1-1

Cea mai putin asteptata partida a serii a fost una destul de spectaculoasa, cele doua echipe oferind un meci agreabil.

Asiaticii, care vor sa demonstreze ca parcursul de la editia pe care au organizat-o alaturi de Japonia nu s-a datorat doar arbitrilor "prietenosi", au incercat mai mult, insa nici rusii nu au stat degeaba.

Coreenii au deschis scorul dupa o gafa uriasa a lui Akinfeev, dar Rusia a avut forta de a reveni in meci, restabilind egalitatea prin Kerzhakov.

Cum Algeria este cea mai slaba echipa din aceasta Grupa H, probabil ca Rusia si Coreea de Sud se vor duela, indirect de acum, pentru locul al doilea si pentru calificarea in faza eliminatorie a Mondialului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Brazilia rezultate CM 2014, #meciuri CM 2014, #CM 2014 analiza , #stiri CM 2014