De la Durga puja la lumea lui Kalidasa - Concurs Ziare.com si Editura Cununi de Stele

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 07:20
2501 citiri
De la Durga puja la lumea lui Kalidasa - Concurs Ziare.com si Editura Cununi de Stele

Ziare.com si Editura Cununi de Stele te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea "De la Durga puja la lumea lui Kalidasa", de Amita Bhose

Pentru a participa la concurs raspunde printr-un comentariu la intrebarea "Cine a fost Amita Bhose?".

In anii 1990 si 1991, la Radiodifuziunea Romana, intre orele 9:00 si 10:00, alaturi de glasul cu un dulce accent moldovenesc al realizatorului emisiunii "Raspundem ascultatorilor", Emil Burlacu, se auzea, uneori, o alta voce melodioasa.

Vocea Amitei Bhose. Bineinteles, nu aveau cum sa treaca neobservate scurtele sale interventii radiodifuzate. Scrisorile ajunse la redactie, pe numele ei marturisesc entuziasmul si curiozitatea ascultatorilor.

Amita Bhose era un nume bine cunoscut si cu un loc aparte in randul literatilor, al mediului universitar, publicul larg insa era mai putin familiarizat cu activitatea sa. De aceea, romanii, iubitori dintotdeauna ai Indiei, tocmai iesiti de sub Cortina de Fier si inca tanjind dupa India cea indepartata si magica - caci visul multora de a calatori abia mai tarziu avea sa fie implinit - au descoperit-o cu uimire si bucurie pe mesagera venita tocmai de la Gangele maret si stabilita aici din dragoste pentru opera lui Eminescu.

Locuia deja de 20 de ani in Romania, predand la Universitate limba lui Tagore - bengali - si limba zeilor - sanscrita - contribuise cu studii importante la istoria eminescologiei, facuse cunoscuta cultura romana in India prin traduceri, articole, interviuri si acelasi lucru procedase in Romania cu cultura indiana autentica...

Intr-un limbaj accesibil, in emisiunile sale, Amita Bhose facea ca orice ascultator sa poata inchide ochii si sa calatoreasca pe strazile Calcuttei natale sau pe campiile Bengalului, la sarbatorile prilejuite cu ocazia Zilei zeitei Durga, a zeitei intelepciunii si artei, Sarasvati.

Ascultatorul il cunostea apoi pe cel mai mare yoghin al Indiei - Ramakrishna Paramhamsa sau pe Swami Vivekananda, afla semnificatiile termenilor "dharma" si se lamurea ce inseamna atat de invocata "karma".

Concursul se desfasoara in perioada 8-12 aprilie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concurt carti Ziarecom, #concurs Ziarecom, #carti Amita Bhose, #carti Cununi de Stele , #concurs carti